Anunț de ULTIM moment referitor la starea vremii! Cod portocaliu de…

Administația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, un avertisment de cod portocaliu în mai multe județe din România.

Potrivit ANM, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 – 12 octombrie, ora 20:00 va fi cod portocaliu în Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița, unde se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50-60 l/mp şi pe arii restrânse 80-90 l/mp.

De asemenea, experții ANM anunță cod galben de precipitații în  intervalul 11 octombrie, ora 15:00 – 13 octombrie, ora 10:00.

Vezi și Premoniția soacrei președintelui Iohannis s-a ADEVERIT!

În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55-65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75-80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Astfel, dacă doriți să călătoriți în această perioadă, vă recomandăm să vă îmbrăcați bine și să vă informați cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

Vezi și Legătura dintre Nicușor Dan și Sebastian Ghiță

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare