sursa foto:  vol.at

Anunț din Parlamentul European: ‘Breaking news! Austria a pierdut și ultima bucățică. UE are un acord asupra migrației’

Vlad Gheorghe, europarlamentar român, anunță că tocmai s-au încheiat negocierile și Uniunea Europeană are un acord asupra migrației.

Astfel, spune europarlamentarul român, „Austria a pierdut și ultima bucățică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrării României în Schengen”.

Anunț din Parlamentul European: „Breaking news! Austria a pierdut și ultima bucățică. UE are un acord asupra migrației”

„Breaking news! Austria a pierdut și ultima bucățică din pretextul pe care l-a folosit ca să se opună intrării României în Schengen! Uniunea Europeană ARE un acord asupra migrației, tocmai s-au încheiat negocierile. Nehammer NU mai are de ce să se agațe ca să discrimineze românii și să-i umilească la cozi prin vămi. Hai să vedem dacă garnitura de mare performanță turistică Iohannis, Ciolacu, Ciucă și prietenii reușesc să apere interesele României și să impună pe plan european respectul pe care îl merită românii din țară și din diaspora.

Noul Pact privind migrația și azilul a fost propus inițial în toamna lui 2020, dar din cauza opoziției unor țări care folosesc aproape exclusiv șantajul politic precum Ungaria și Austria nu s-a putut ajunge la un acord. Se pare că a ieșit fum alb după negocierile începute lunea asta, chiar de Ziua Internaţională a Migranţilor și UE va putea adopta noile prevederi înainte de alegerile europene din 2024, așa cum era în plan.

Din informațiile de acum, acordul păstrează regula actuală conform căreia statul membru prin care intră un solicitant de azil în UE este responsabil de acesta – cu mici modificări aduse sistemului de până acum. Scopul este să ajutăm ţările mediteraneene precum Italia și Grecia, unde ajung cei mai mulți migranți în spiritul solidarității europene și a respectării drepturilor fundamentale.

Pe scurt, obiectivul este ca tragedii în care bebeluși sau copii mor înecați la malurile Europei să nu mai existe – adică să avem un Pact pentru migrație care să ne permită să fim Oameni în timp ce protejăm siguranța și drepturile cetățenilor europeni”, spune Vlad Gheorghe.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare