Anunțul de ultimă oră al CNAIR: ‘Până la sfârșitul acestui an va fi deschisă circulația pe primii kilometri ai Autostrăzii de Centură București’

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin directorul Cristian Pistol, a anunțat, miercuri, deschiderea unei noi autostrăzi.

Până la sfârșitul anului 2023 va fi deschisă circulația pe primii kilometri ai Autostrăzii de Centură a Bucureștiului (A0), informează CNAIR.

„Până la sfârșitul acestui an va fi deschisă circulația pe primii km ai Autostrăzii de Centură București (A0).
Tot anul acesta au avut evoluții foarte bune multe alte proiecte de infrastructură mare, așteptate de ani de zile în România.

Pe aceste teme a oferit astăzi amănunte Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, după verificarea lucrărilor pe cele trei loturi ale A0 Sud”, a transmis CNAIR.

Cristian Pistol, șeful CNAIR:

„Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Inelului de Centură a Capitalei (A0)!

Pe sectorul Sud (51,19 km), parte din A0, cel mai avansat stadiu fizic (96,25%) este pe lotul 2 (Vidra – Bragadiru), unde lucrările vor fi finalizate în luna decembrie #2023 pe toți cei 16,3 km.

Pentru a se putea circula însă pe întregul lot 2 este important ca și lucrările pe 7 km din lotul 1 să fie finalizate tot în acest an.

Antreprenorul turc care lucreaza pe cele 2 loturi și-a asumat deschiderea circulației până la finalul acestui an inclusiv în zona Popești-Leordeni (DN4), până la granița lotului 2 (km 69).

Va fi asigurată astfel o legatură rutieră la profil de autostrada între DN6-DN5-DN4 în proximitatea Capitalei.

Pe lotul 3, Bragadiru – Joița (17,96 km), constructorul grec înregistrează în continuare întârzieri comparativ cu graficul asumat. Este imperios necesar ca antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a finaliza lucrările anul viitor (2024), având în vedere că stadiul actual este de doar 55,50%”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare