sursa foto:  banatulazi.ro

Apel la conducătorii auto, după ce ANM a emis noi avertizări de cod galben și portocaliu! CNAIR: Atenție, șoferi!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel la conducătorii auto, după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de cod galben și portocaliu.

CNAIR face apel la șoferi ca, înainte să se urce la volan, să urmărească avertizările ANM, precum și pe cele ale Poliției Rutiere, și pe cele ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Apelul CNAIR:

„❗Atenție, șoferi!

ANM a emis noi avertizări de cod galben și portocaliu!

🟨COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00

Fenomene vizate: cantități moderate de apă, intensificări ale vântului

Zone afectate: conform textului și hărții

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 17:00 – 1 decembrie, ora 21:00

În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă.Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h.

🟧COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă

Zone afectate: județul Maramureș și zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare

În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

❗Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare