sursa foto:  psnews.ro

Apel urgent către Klaus Iohannis și Ludovic Orban: ‘Dublarea imediată a alocației sau demisia de onoare’

Sorin Ilieșiu, fost senator PSD de Sibiu, face apel la președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

Acesta cere ca alocațiile să fie dublate imediată sau, în caz contrar, și șeful statului, și premierul să-și dea demisia de oanoare.

Apel către Președintele României și către Primul-Ministru:

Dublarea imediată a alocației sau Demisia de onoare!

D-lui Klaus Iohannis – Președintele României

D-lui Ludovic Orban – Prim-Ministru

Conform Eurostat, din cauza sărăciei țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la alocația pentru copii. …Chiar dacă peste 32% dintre copiii noștri trăiesc sub pragul de sărăciei, potrivit unui raport al organizației Salvați Copiii împreună cu Avocatul Poporului! …Chiar dacă 21,5% dintre ei trăiesc în condiții materiale extrem de precare, acesta fiind cel mai mare procent din UE unde media e de 5,9% (!). …Chiar dacă suntem pe primul loc în UE și la mortalitatea infantilă: de două ori mai mare decât media! …Chiar dacă 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, statistica incluzând doar copiii din mediul rural!

Domnule Președinte și domnule Prim-ministru, având în vedere aceste cifre care ne descalifică în cel mai înalt grad, nu putem dubla imediat alocațiile din cei o sută de miliarde de lei împrumutați recent de guvern?

Alocația în Germania, domnule Președinte, e de șapte ori mai mare decât în România. De ce nu s-ar putea plăti și la noi, din cei 80 de miliarde de euro dați României de UE, alocații la fel de mari ca-n Germania? Regulile Uniunii pot fi schimbate dacă nu ar permite așa ceva. Vă solicităm să-i spuneți d-nei Angela Merkel că un copil din România are aceleași nevoi ca unul din Germania. Nu de șapte ori mai mici. Copiii din România nu trebuie discriminați față de cei din Germania. Conform Convenției Drepturilor Copilului, toți copiii ar trebui să se bucure de aceleași drepturi și de șanse egale.

Vă solicităm să-i mai spuneți d-nei Merkel că investiția în copii e cea mai inteligentă și că viitorul Uniunii va fi eminamente European doar dacă natalitatea va crește suficient de mult în țările membre.

În România natalitatea a scăzut dramatic din cauza sărăciei majorității covârșitoare a familiilor. Această prăbușire e în totală contradicție cu faptul că nu demult familiile românilor erau extrem de numeroase: Eminescu s-a născut într-o familie cu 11 copii, Creangă – într-una cu 8 copii, Coșbuc – într-una cu 14 copii, Ion I. C. Brătianu – într-una cu 8 copii, Rebreanu – într-una cu 13 copii, Iuliu Maniu – într-una cu 9 copii, Brâncuși – într-una cu 5 copii, Coandă – într-una cu 7 copii, Enescu – într-una cu 8 copii, Lucian Blaga – într-una cu 9 copii. Nicolae Iorga a avut 11 copii.

Azi, din cauza sărăciei și a celei mai mici alocații pentru copii, o familie de români are un singur copil, arareori doi. Avem circa 6 urmași la 10 înaintași.

Conform unui studiu ONU publicat în 2011, „România va fi printre primele 10 țări din lume care vor dispărea” dacă nu va crește natalitatea. Dar acest studiu nu a ținut cont de emigrarea în masă a românilor în ultimii ani.

Iată câteva titluri din presa vremii: „Românii: pe ultimele locuri în lume la natalitate”, „România are a doua cea mai ridicată rată a mortalităţii din Uniunea Europeană”, „Un sfert dintre emigranți au studii superioare”. „1 din 4 medici au plecat din România”, „Românii – un popor pe cale de dispariție”.

Referitor la exodul românilor, iată o comparație zguduitoare: în cele două Războaie Mondiale – cele mai ucigătoare din istorie –, România a pierdut în total 1.500.000 de oameni. Dar dezastrul cauzat de Războaiele Mondiale e mult mai mic decât cel de azi care are loc pe timp de pace. Între anii 2007-2017, România a pierdut în urma emigrației 3.400.000 de români, adică peste dublu față de cât am pierdut în cele două Războaie Mondiale la un loc. Iar acest exod e cu atât mai devastator cu cât emigranții sunt tineri și deciși să nu se mai întoarcă. Totuși câțiva s-au întors, dar 75% dintre ei nu s-au putut reacomoda la sărăcia din țară și au emigrat din nou…

În ultimii ani, românii au înregistrat un nou record mondial: locul doi la emigrație. Pe primul loc sunt sirienii care emigrează pentru a scăpa de urgia războiului. Românii emigrează pe timp de pace pentru a scăpa de sărăcie. Actuala devastare demografică e fără precedent în istorie, acesta fiind argumentul decisiv pentru care alocațiile trebuie să crească suficient de mult, cât mai curând posibil.
Iar știrile înfiorătoare nu se mai termină: „Exodul românilor e confirmat: din 2007 până în 2017 au plecat din ţară 3.400.000 de români”, „Numărul celor care decid să plece din ţară crește în fiecare an cu 7%, întrucât scade speranța că România va scăpa de sărăcie”, „Depopularea României crește accelerat, iar cei plecați nu se mai întorc”, „Situaţie absolut dramatică: în 2018, s-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară”, „România, printre statele UE cu cea mai mare scădere a populaţiei în 2019”.
Pierdem oare definitiv cea mai mare bogăție, resursa umană?
La 1 ianuarie 2019 populaţia rezidentă a României era de 19,414 milioane de locuitori. Să calculăm cât va fi populația peste 50 de ani, dacă natalitatea va continua să scadă în același ritm, dacă rata mortalității se va menține și dacă emigrarea va continua în același număr de 3,4 milioane la fiecare 10 ani, cu o creștere anuală de 7%. …În asemenea condiții România ar dispărea peste 50 de ani!

București, 31 iulie 2020

Prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu – membru de onoare al organizației „Salvați Copiii – România”, membru PSD, fost senator de Sibiu (2012-2016), se precizează în apelul lui Ilieșiu.

Vezi și

EXCLUSIV Scandal monstruos! Omul instalat de Ludovic Orban taie și spânzură după bunul plac

Detalii incendiare despre arestarea momentului din rândul oamenilor de afaceri. Prin ce metodă a fost prejudiciat statul

E oficial! Ministrul Muncii a făcut anunțul: Pensiile au parte de modificări

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare