sursa foto:  Facebook

De ASTĂZI se aplică această LEGE! Milioane de români, OBLIGAȚI să facă asta – Riscă amenzi USTURĂTOARE

De astăzi se aplică această lege! Milioane de români sunt obligați să se supună. În caz contrar, persoanele în cauză risă să primească amenzi usturătoare.

Vineri, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, iar sâmbătă, 17 martie, începe să se aplice. Este vorba despre Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Potrivit acesteia, orice persoană care deține un teren în România va fi obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină.

În cazul în care proprietarii de terenuri nu se vor conforma, ei pot primi amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și până la 20.000 de lei pentru firme.

Totuși, aceste amenzi se vor aplica doar după o avertizare inițială a autorităților, informează avocatnet.ro. Persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor.

Vezi și Ce job are acum și cum arată Gheorghiță, primul soț al Andreei Marin

EXCLUSIV! Ce primesc clienții Telekom AZI

Vești proaste pentru administratorii de bloc: Ce amenzi riscă dacă nu vor face acest lucru

EXCLUSIV! DNA aruncă BOMBA! „Informația este FALSĂ!”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare