sursa foto:  ejpress.org

Ar putea fi numărate zilele lui Klaus Iohannis la Cotroceni? Marcel Ciolacu: ‘Așteptăm ca Ludovic Orban și USR-ul să inițieze un astfel de demers’

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații nu consideră oportună declanșarea de către partid a unui proces de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis, dar văzând supărarea lui Ludovic Orban și a USR PLUS se așteaptă ca ei să inițieze un astfel de demers.

Am aflat de la domnul Orban astăzi că Iohannis a încălcat Constituţia. Ne spune jumătăţi de măsură. De ce nu începe o suspendare a preşedintelui?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El este sceptic că la nivelul Parlamentului s-ar putea forma, în prezent, o majoritate, „o masă critică” care să voteze suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţie.
Eu nu cred că în acest moment se va crea o majoritate pentru suspendarea lui Iohannis, haideţi să ajungem în acel moment.( …) PSD-ul a iniţiat două suspendări cu domnul Băsescu. Aşteptăm acum pe domnul Orban, că am văzut că e foarte supărat pe preşedinte sau USR-ul foarte supărat pe preşedinte să inițieze un astfel de demers. (…)  PSD-ul nu va iniţia un astfel de demers în acest moment. Cred că nici Orban nici domnul Barna sau domnul Cioloş nu vor iniţia un astfel de demers„, a susţinut el.

Întrebat dacă, în opinia sa, alegătorii PSD ar dori suspendarea preşedintelui din funcţie, Ciolacu a răspuns: „la câte s-au întâmplat, cred că nu numai electoratul PSD-ului, multă lume din România şi-ar dori suspendarea”.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a avertizat luni că, dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmpplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu îl cunoaşte. El a afirmat că au fost cele mai grave încălcări le normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. ”Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu”, a mai comentat Ludovic Orban.
Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban, conform News.ro.
El a precizat că le-a cerut scuze multor omâni care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.

Vezi și:

Situația politică din România poate lua o întorsătură total neașteptată. Marcel Ciolacu: ‘Alegerile anticipate sunt singura soluție’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare