sursa foto:  clipartkid.com

ARO reînvie ca Pasărea Phoenix! Cine a creat noul prototip al automobilului și cum arată acesta

În anul 1957, uzina ARO din Câmpulung-Muscel începea producția de automobile de teren. De-a lungul timpului ARO a livrat peste 380.000 de vehicule, două treimi din acestea fiind exportate în peste 110 țări. În anul 2003 însă, uzina a intrat în faliment, iar producția a fost sistată.

După un deceniu, un grup de studenți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a început să lucreze la un nou model ARO. Acum acesta este aproape gata, fiind denumit iARO Camarad, și își așteaptă omologarea.

Proiectul a fost coordonat de profesorul conferențiar Adrian Sachelarie. Acest prototip are un motor de 2,4 litri cu 110 cai putere şi este mai greu cu o tonă decât modelul ARO 244, care a stat la baza proiectului. Maşina a fost realizată „ca un lego”, a spus coordonatorul proiectului.

„Mult de lucru nu mai este, dorinţa mea de acum este să o omologăm, să mergem cu ea pe stradă, cu numere româneşti, acesta ar fi un pas cu adevărat important. Dacă nu ne iese asta, nu am făcut nimic. Să fim clari, mă pot omologa în Republica Moldova sau altundeva, dar e jenant, nu credeţi? Cum să fac o maşină care a plecat de la o idee frumoasă, românească, şi să fie cu numere străine? Dacă ar fi finanţare să o omologăm, am putea merge să arătăm maşina şi altora şi să le spunem: «uite, alţii au ştiut să distrugă industria, iar alţii cu o mână de entuziaşti, în condiţii care nu sunt de uzină, au făcut o maşină»”, a declarat Sachelarie pentru Adevărul.

adevarul.ro

adevarul.ro

Vezi și Atac fără precedent la Traian Băsescu: „Câți oameni a putut să distrugă forma asta de viață!”

Denunț uimitor: șpagă de un MILION de euro pentru un procuror

Scandal de corupție! DNA pe punctul să confiște ambasada SUA

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.