sursa foto:  revista22.ro

Atenție! Ce trebuie să știe românii care aleg să se trateze în sistemul privat

Anunț important pentru toți românii! Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de urgenţă pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Astfel, românii care aleg să se trateze la privat pot achita doar diferenţa dintre tarifele furnizorilor privaţi şi cele decontate de asigurări, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS).

„Actul normativ reprezintă o completare necesară a legislaţiei pentru buna funcţionare a întregii activităţi medicale, precum şi pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice. Documentul asigură măsuri de protecţie pentru pacientul care accesează serviciile medicale furnizate de clinicile private”, arată Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă transmis joi, citat de Capital.

Potrivit proiectului, furnizorii privați sunt obligați să afișeze, pe pagina de internet, costul acestei diferenţe suportate prin contribuţie personală, care se va putea plăti în mod direct de către asiguraţi cu acordul prealabil în scris al acestora.

Serviciile medicale, modalitatea şi condiţiile acordării acestora, precum şi procedura de stabilire a nivelului contribuţiei personale se vor stabili prin contractul-cadru.

Citește și:

Vești bune! Ce categori de salariați poate cere concediu de odihnă suplimentar

Se dau bani de la stat! Ce trebuie să facă firmele pentru a primi peste 2.000 de lei

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare