Atenție, șoferi! Începând de azi, 1 iunie 2023, se suspendă taxa – Până la, cel târziu, 31 august 2023

Un anunț important a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Începând de azi, se suspendă!

Mai exact, CNAIR a transmis că taxa de pod de la Fetești se suspendă de la 1 iunie. Această măsură a fost luată în contextul în care se fac lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea.

Taxa va fi suspendată până la, cel târziu, 31 august 2023, mai informează „Drumarii”.

Anunțul CNAIR:

Marți, 30.05.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 476/2023 Ordinul nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Astfel, pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival s-a decis suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă începând cu data de 01 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

Totodată, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că peajul achitat prin intermediul SIEGMCR în perioada de suspendare va putea fi utilizat în decurs de 12 luni de la data achitării, conform prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, facem precizarea că în stația de taxare Fetești nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, sens în care, pe perioada suspendării tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 și neutilizate.

Reamintim faptul că pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea s-au instituit restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235”.

În luna mai, Sorin Grindeanu a dat tonul pentru suspendarea taxei de pod:

#Mobilizare bună a constructorului pe șantierul #podului peste brațul #Borcea (#A2), care a ajuns la un stadiu fizic de peste 74%!

În ciuda eforturilor depuse, repararea deteriorărilor extinse ale acestui pod dunărean se va suprapune pe perioada sezonului estival.
Constructorul român a dat asigurări că va continua să lucreze intens, inclusiv în weekend, pentru a se putea scurta cât mai mult perioada cu restricții.

În această situație vreau ca pe perioada lucrărilor să #suspendăm plata tarifului pentru tranzitarea podului (#PEAJ)!

Lucrările trebuie să continue până când podul redevine sigur pentru circulație.

Prioritate are #siguranța celor care tranzitează podul!”, a spus, în luna mai, ministrul Transporturilor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare