sursa foto:  transporturiromania.ro

Atenție, șoferi! Semnal de alarmă tras în privința asigurărilor auto obligatorii

Mare atenție! S-a tras un semnal de alarmă în privința asigurărilor auto obligatorii. Preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR) şi directorul general al Generali România, Adrian Marin, susține că revenirea pieţei asigurărilor auto obligatorii (RCA) pe pierdere în primul trimestru al acestui an ar trebui să fie un „important semnal de alarmă“ pentru toţi actorii din piaţă.

Conform lui Marin, poliţele RCA au redevenit neprofitabile în primele trei luni din acest an, în condiţiile în care pe acest segment s-a înregistrat o rată combinată (raportul dintre prime pe de o parte şi daune şi cheltuieli de administrare şi achiziţie pe de altă parte) a ajuns la peste 109%, faţă de circa 97% la finalul anului 2017. O rată combinată de peste 100 înseamnă pierdere din activitatea de subscriere.

„Situaţia la care s-a ajuns în primul trimestru al anului 2018, când nivelul ratei combinate tehnice pe linia de asigurări RCA a avut un avans semnificativ – crescând de la 97,27% în urmă cu un an la peste 109% – trebuie să fie un important semnal de alarmă pentru noi toţi. Acest indicator reliefează că există pierderi pentru jucătorii implicaţi pe această linie de business – şi ne arată că încă ne aflăm în căutarea unui punct de echilibru“, a afirmat Adrian Marin,conform zf.ro.

Astfel, Adrian Marin sugerează că tarifele la RCA sunt prea reduse relativ la daune.

Vezi și Cine este, de fapt, Marian „Ceaușescu”, celebrul protestatar #Rezist care l-a apostrofat pe Valer Dorneanu – I s-a adus aceeași acuzație ca lui Nicolae Ceaușescu

Detalii surprinzătoare! Unde lucrează și ce salariu are soția lui Călin Popescu Tăriceanu

SURSE! Când va fi demisă Viorica Dăncilă din funcția de premier – Moment fatidic pentru Liviu Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare