sursa foto:  impact.ro

Austria șantajează România, pentru a vota aderarea țării noastre la Schengen! Vrea modificarea legii

După ce cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că țara sa nu va susţine aderarea României la Schengen, apar informații revoltătoare.

Potrivit unor surse ale Știrilor PRO TV, austriecii ar șantaja România, pentru modificarea Legii offshore privitoarea la extragerea gazelor din Marea Neagră.

Mai exact, reprezentanţii OMV Petrom și-ar dori şi modificarea legii offshore, astfel încât statul să menţină redevenţele pentru gazul pe care îl vor exploata la nivelul de acum şi să renunţe la dreptul de preemţiune, ceea ce ar însemna oficialii austrieci să nu mai oferteze mai întâi Statul Român, pentru gazele exploatate.

„La doar trei zile după ce ministrul de interne al Austriei a anunţat că va vota împotriva României, o delegaţie a companiei OMV Petrom, condusă de președintele Consiliului de Supraveghere, Alfred Stern, a fost în vizită la Palatul Cotroceni. Într-un comunicat transmis după discuţii, administraţia prezidenţială a transmis că OMV va anunţa decizia finală de investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră la mijlocul anului viitor.

Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului și pașii cheie realizați, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiție la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil.

Surse politice susţin că reprezentanţii OMV Petrom și-ar dori şi modificarea legii offshore astfel încât statul să menţină redevenţele pentru gazul pe care îl vor exploata la nivelul de acum şi să renunţe la dreptul de preemţiune. Acest lucru ar însemna că reprezentanţii companiei austriece nu vor fi nevoiţi să oferteze întâi statul român pentru gazele exploatate. La o zi distanţă după vizita de la Cotroceni, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că nu va susţine aderarea României la Schengen”, scrie sursa citată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare