sursa foto:  france24.com

Avertisment de ultim moment al medicilor: Cel mai agresiv val de viroze respiratorii din ultimii ani

La acest moment, țara noastră se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze respiratorii din ultimii ani. Numai la Spitalul Marie Curie din Capitală, medicii consultă zilnic aproape 300 de pacienți, scrie antena3.ro

 

 

 

Mulți părinți se tem că nu își vor putea duce copiii la școală de luni sau la grădiniță. Și asta pentru că spitalele de pediatrie sunt pline și în această minivacanță.

De pildă, la Spitalul Marie Curie din Capitală se prezintă zilnic aproximativ 300 de pacienți, iar cei mai mulți ajung la spital cu infecții respiratorii severe, cu bronșolită dacă vorbim de copiii care au mai puțin de un an și au nevoie de oxigen.

Cel mai agresiv val de viroze respiratorii din ultimii ani este acum în România
La fel se întâmplă și în celelalte spitale de pediatrie din Capitală, precum Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Victor Gomoiu sau Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilul, însă și în celelalte spitale din marile orașe să știți că se prezintă zilnic sute de copii cu infecții respiratorii, cu viroze sau cu pneumonii.

În ultima săptămână infecțiile respiratorii severe acute au crescut de 6 ori

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână infecțiile respiratorii severe acute au crescut de 6 ori, iar principala cauză este dată de virusul sincițial respirator, care provoacă bronșolite în cazul sugarilor.

Val de viroze. Situaţie gravă în toată Europa

Acest virus a umplut spitalele de pediatrie din mai multe zone ale Europei, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Acolo, unele spitale au fost nevoite să instaleze corturi, pentru că nu mai aveau suficiente locuri în secțiile de terapie intensivă pentru a-i îngriji pe copii în momentu ăsta.

„În prezent, situaţia este mult mai intensă decât ceea ce am experimentat în ultimii ani. Ştim că virusul sinciţial face probleme. Îl experimentăm în fiecare an, dar nu îmi amintesc de un val similar cu cel de anul acesta.

Bănuim că măsurile de distanțare în contextul pandemiei COVID au contribuit la asta pentru că cei mici nu au putut să-şi dezvolte imunitatea şi de aici o intensificare a valului care vine spre noi”, spun medicii germani, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare