bacalaureat 2

sursa foto:  Pixabay

Bacalaureat 2024 | Subiectele de la Matematică și Istorie pe care le-au primit elevii la simulare | GALERIE FOTO

Simulare Bacalaureat 2024. Pe data de 5 martie, elevii din anii terminali au susținut proba obligatoria la Matematică sau Istorie. Nu mai puțin de 180 de minute au avut la dispoziție pentru a redacta lucrările. Pentru a vedea cerințele, intrați în GALERIA FOTO a acestui articol. 

Așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, elevii au avut câte 3 subiecte cu câte 6 probleme sau exerciții. Fiecare dintre ele au fost notate cu câte 6 puncte. Abia pe data de 15 martie, elevii vor avea posibilitatea de a vedea ce note au primit. Până atunci, pot consulta baremul publicat pe edu.ro. Mai mult decât atât, cei care sunt mulțumiți de rezultatele obținute la Matematică (pentru profilul real) cât și la Istorie (pentru profilul uman), pot să le ceară notarea și în catalog.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

Au mai rămas doar 3 momente de notat din calendarul simulării de Bacalaureat 2024, respectiv:

  • 6 martie: proba la alegere a profilului și a specializării;
  • 7 martie: proba scrisă la Limba și literatura maternă (doar pentru elevii unde este cazul);
  • 15 martie: afișarea rezultatelor.

Nu se pune problema depunerii contestațiilor, din moment ce este vorba doar despre o simulare pentru examenul de Bacalaureat 2024.

CITEȘTE ȘI: Bacalaureat 2024! Acuzații dure la adresa Ministerului Educației: “Programă pentru un examen este o aberație, un nonsens pedagogic“

Strict interzis la examen! Ce nu au voie elevii să facă, sub nicio formă

În Metodologia examenului de Bacalaureat se arată clar că elevii din anii terminali de liceu nu au voie, sub nicio formă, să intre în sala de examen cu materiale care i-ar putea ajuta în rezolvarea subiectelor. În caz contrat, dacă sunt prinși, pot fi descalificați vreme de doi ani din program. Nu vor mai avea voie vreme de 4 sesiuni să mai susțină examenul.

„Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor”, se arată în metodologie.

În cazul celor care nu au copiat, dar nu au reușit să aibă o medie mai mare sau egală 6 la Bacalaureat, trebuie să știe că au dreptul doar la două încercări gratuite. Ulterior, trebuie să plătească pentru a mai putea susține examenul.

CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2024! Luni începe simularea la Limba și Literatura Română în toată țara!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare