Banca Mondială: unde a făcut România PROGRESE și unde se află în CĂDERE LIBERĂ

Banca Mondială a dat publicității clasamentul ‘Doing Business 2017’, pe care tocmai ce a terminat să-l elaboreze. Potrivit analizei, România ocupă locul 36, cu un punctaj total de 74,26 puncte, după Kazahstan, cu un loc mai jos față de anul trecut, deși scorul general înregistrat de România în acest an este cu 0,14 puncte mai mare. Acest clasament ia în calcul economiile unui număr de 190 de țări.

Vezi și HALUCINANT! Cât câștigă Florian Coldea, ȘEFUL operativ al SRI?

Potrivit raportului Băncii Mondiale, dat marți publicității, România a făcut progrese în domeniul plății taxelor, unde a câștigat patru poziții față de anul trecut, însă a pierdut 11 poziții la indicatorul demararea unei afaceri.

România devansează în acest clasament țări precum Bulgaria — locul 39, Ungaria, locul 41, Belgia — 42, Italia — 50 sau Turcia — 69, dar se situează în urma unor țări precum Polonia, aflată pe poziția 24, Cehia — locul 27, Slovenia — 30, Slovacia — 33 sau Kazahstan — 35.

Conform Băncii Mondiale, România a înregistrat cea mai mare cădere, 11 poziții până pe locul 62, la indicatorul demararea unei afaceri.

Vezi și Salariul URIAȘ încasat de la STAT de directorul CNADNR

„România a făcut demararea unei afaceri mai dificilă prin creșterea timpului necesar pentru înregistrarea pentru TVA”, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Pe de altă parte, România a făcut cele mai mari progrese la plata taxelor, indicator la care se clasează pe locul 50 la nivel mondial, cu patru poziții mai sus decât anul trecut.

Din cele 190 de țări analizate de Banca Mondială, Noua Zeelandă ocupă prima poziție în ierarhia statelor unde este cel mai ușor să faci afaceri, cu un punctaj de 87,01 puncte, urmată de Singapore, Danemarca, Hong Kong, China, Coreea de Sud, Norvegia, Marea Britanie, SUA, Suedia și Fosta Republică Iugoslavă Macedonia. Pe ultimele locuri ale clasamentului se află două țări africane, Eritreea și Somalia, cu un scor de 20,29 puncte.

Vezi și DNA a încasat o LOVITURĂ de proporții, ajutată de SRI

Banca Mondială subliniază că un număr record de 137 de economii au făcut reforme anul trecut pentru a face mai ușoară demararea unei afaceri. Țările care au făcut cele mai mari progrese sunt Brunei, Kazahstan, Kenya, Belarus, Indonezia, Serbia, Georgia, Pakistan, Emiratele Arabe Unite și Bahrein.

Raportul instituției financiare internaționale analizează 190 de economii pe baza a 11 criterii, precum demararea unei afaceri, obținerea unui credit, accesul la rețeaua de electricitate și tranzacțiile transfrontaliere.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.