sursa foto:  mesaj.md

Banca Transilvania scrie istorie! Lovitură imensă pe piața bancară – De 19 ani nu s-a mai întâmplat asta

Schimbare istorică! Banca Transilvania dă o lovitură imensă pe piața bancară! Gigantul bancar românesc a devenit, în mod oficial, cea mai mare bancă din România.

După 19 ani de supremație, Banca Comercială Română a pierdut prima poziție în topul celor mai mari bănci după active.

În 2019, Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă locală după active, depăşind BCR care a ocupat primul loc în clasamentul bancar din 1999 până în 2017.

Banca Transilvania a încheiat 2018 cu active totale de 74,1 miliarde de lei, în creştere cu 25% faţă de 2018. Pe de altă parte, BCR a raportat pe tot grupul active în valoare de 71,5 miliarde de lei, scrie zf.ro.

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la finele anului trecut la 77,9 miliarde lei, iar creditele au crescut pana la 38,02 miliarde lei. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.257,17 milioane lei, din care cel al bancii este de 1.219,39 milioane lei, rezultat care include si cheltuielile semnificative de integrare Bancpost. Profitul operational al bancii a crescut la 1.801,41 milioane lei datorita eficientizarii si consolidarii businessului. Depozitele clientilor au ajuns la 65,16 miliarde lei, din care 43,34 miliarde lei sunt depozite ale clientilor persoane fizice, iar 21,82 miliarde lei, depozite ale persoanelor juridice.

Pe langa fuziunea dintre Banca Transilvania si Bancpost, in 2018 am avut loc fuziunea dintre BT Leasing si ERB Leasing, companie achizitionata de la Eurobank Group odata cu Bancpost si ERB Retail Services. BT Direct si ERB Retail Services, institutii nebancare destinate acordarii creditelor de consum, vor fuziona in prima parte a acestui an.

In ceea ce priveste eficienta operationala, aceasta se pastrează la nivel confortabil la Banca Transilvania, fiind de 49,9%.

Vezi și Lovitură puternică pentru acești români! Se scumpește de la 1 martie

EXCLUSIV Cine are cea mai mare pensie din România! Sumă halucinantă – Pensia i-a explodat în 2019

Toți românii sunt vizați! ce se întâmplă cu tarifele pentru energie electrică și gaze

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare