sursa foto:  gandul.info

Biriş: ‘Nu sunt nebun. Măsurile au fost DISCUTATE şi AGREATE’

Nevoit să demisioneze după scandalul ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, ordonanță de care Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, s-a delimitat, Gabriel Biriş susţine că proiectul a fost discutat în minister. Msai mult, acest proiect a fost şi condiţia pentru care a acceptat să vină ca secretar de stat. „Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun”, a declarat Biriş, la ZF LIVE.

Gabriel Biriş a afirmat, în cadrul unui interviu la ZF Live, că pachetul de modificări ale Codului Fiscal au fost discutate și agreate înainte de venirea sa la Ministerul Finanţelor, având „promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet”.

ALERTĂ Modificări importante la asigurarea RCA. Ce vrea să schimbe Guvernul

Le-am discutat (n.r – modificările) înainte de venirea mea la minister. Acesta este motivul pentru care am acceptat cu onoarea de a mă alătura acestui Guvern. Am avut promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet. Pe măsuri am avut, altfel nu veneam„, a spus Gabriel Biriş.

Potrivit lui Biriș, retragerea susţinerii proiectului din partea Ministerului de Finanţe s-a produs pe fondul isteriei create, în spaţiul public, în jurul ideii  de majorări de taxe, respectiv dublării contribuțiilor.

Medicamente interzise în străinătate, comercializate în România

„Măsurile au fost discutate şi agreate, altfel nu puteam să îmi permit să ies. Nu sunt nebun. De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat miercuri şi anume retragerea susţinerii? Miercuri nu am putut să discut între patru ochi cu nimeni. Singura (n.r – explicaţie) şi e absolut omeneşte această explicaţie: s-a generat toată isteria majorării de taxe, cu dublarea contribuţiilor. Normal că, timpul fiind şi foarte scurt şi fiind un val care se construia împotriva acestui proiect, e abolut omeneşte ca oamenii să se fi gândit că o fi altceva. Atunci au ieşit şi au zis: ‘noi nu susţinem niciun proiect de majorare de taxe”, a mai spus Biriş. Interviul integral AICI

CITEȘTE ȘI  

Investitorii cred în România: Poate ajunge în primele 10 economii ale UE

Transportatorii amenință Guvernul pe tema tarifelor RCA

Conducerea ASF, convocată de Parlament pe tema RCA

Evoluția tarifelor RCA în perioada ianuarie 2015–iulie 2016 pentru vehiculele de transport

Surse: Cioloș s-a decis! Guvernul intervine de urgență în problema RCA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare