sursa foto:  ziuaconstanta.ro

BNR face dezvăluirea SERII! Adevărata CAUZĂ a deprecierii leului

Anunțul serii vine de la Banca Națională a Românii. Întrebat ce crede despre deprecierea leului, preşedintele Senatului a lansat ideea unui atac speculativ asupra monedei naţionale. Călin Popescu Tăriceanu este contrazis, însă, de consultantul de strategie al BNR. Invitat, în această seară, în emisiunea „În faţa ta”, Adrian Vasilescu a vorbit despre acest subiect. 

Nu sunt nici bancher, nici economist şef la Banca Naţională sau la vreo bancă comercială. Am să vă recomand să citiţi declaraţia guvernatorului BNR săptămâna trecută în legătură cu modul în care a fost manipulat ROBOR-ul în perioada în care a crescut spectaculos. Pe cursul de schimb sunt acţiuni speculative. Poate să fie un atac asupra leului. Şi în 2008 a fost un atac masiv pe leu pe care BNR l-a contracarat”, a declarat, luni, Tăriceanu.

Cred că a fost o translație din anul 2008, când dl. Tăriceanu era premier, și văzând ce e acum, a tras concluzia că se repetă 2008. Nu se repetă! E și imposibil, iar BNR nu simte că ar fi un atac pe moneda națională. Dacă vorbim de cauze, să ne uităm înainte de acest salt peste pragul de 4,6. În balanța comercială e cauza, pentru că am ajuns la importuri de 8 miliarde de euro și ceva după nouă luni, cu tendința de a ajunge la 12 miliarde, depășind cu 2% exporturile. Se va pune întrebarea: diferența cine o acoperă, cine o plătește?”, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie al BNR, la Digi 24.

Vezi și Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.