sursa foto:  Facebook

Candidatul surpriză care vrea sprijinul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei: „Vreau! Îmi asum responsabilitatea”

În cursul zilei de marți, 20 februarie 2024, Cristian Popescu Piedone a avut o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu. Ulterior, primarul Sectorului 5 al Capitalei a dezvăluit ce a discutat cu liderul PSD. Cu această ocazie, Piedone a explicat din nou că nu ar refuza să candideze pentru postul de primar general al Primăria Capitalei, dar așteaptă sprijinul PSD. 

Data alegerilor locale se apropie, iar scena politică este tot mai agitată. Postul de primar general al Capitalei este o funcție extrem de râvnită, mai mulți politicieni importanți anunțându-și deja intenția de a intra în cursa pentru acest post. Printre aceștia se numără și primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

(CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu revine în forță, după ce s-a spus că ar suferi de cancer pulmonar! Ce spune fostul președinte despre alianța PSD-PNL, aflată la un pas de implozie!)

Ce au discutat Piedone și premierul Marcel Ciolacu

În cursul zilei de marți, 20 februarie 2024, Cristian Popescu Piedone a avut o întrevedere cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

La scurt timp după această întrevedere, Piedone, care este și președintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), a dezvăluit ce a discutat cu premierul Marcel Ciolacu. Primarul Sectorului 5 a explicat că discuțiile s-au axat pe configurarea candidatului ideal pentru primăria Capitalei. Mai exact, Piedone vrea să știe ce candidat va propune PSD pentru această funcție, pentru ca primarii de sector să poată decide pe cine vor susține.

„Am susținut ceea ce am spus, că vreau să se configureze un portret de primar general, dacă vor fi liste comune, dacă vor fi doar candidați PSD, să putem noi primarii de sector să avem deschidere pentru a putea discuta pentru comunitățile noastre. Eu nu am avut nicio comunicare cu primarul general. O singură dată m-am întâlnit, după care nu s-a mai putut”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Piedone e pregătit de lupta pentru primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone a reamintit că este pregătit să candideze la Primăria Capitalei, rămânând însă de văzut dacă va avea susținere și din partea PSD, care nu și-a anunțat candidatul pentru postul de primar general al Capitalei

„Eu am spus clar că vreau să candidez la Primăria Capitalei. Vor discuta în cadrul coaliției, iar PUSL și-a arătat deschiderea, neavând un candidat care să câștige clar Bucureștiul, să nu îl lase pe mâna dlui Nicușor sau să vină extremismul la putere în București, eu îmi asum această responsabilitate”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Pe cine vede Piedone drept favorit la Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 5 a vorbit și despre o eventuală bătălie finală între Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Piedone este convins că actualul edil al Capitalei ar câștiga fără probleme această luptă.

„Gabriela Firea, n-aș vrea să-i ating integritatea, ceva cu care să o lezez, dar vorbim despre o competiție reală, oamenii nu mai pot fi prostiți. Gabriela, în relația cu Nicușor, dacă ei ajung în finală, eu vă spun că Nicușor Dan va câștiga Primăria Capitalei. Se vrea lucrul ăsta? Eu nu sunt Nostradamus, poate am viziuni, poate sunt nebun, dar vorbesc de la firul ierbii în numele și pentru cetățeni”, a adăugat Piedone.

(NU RATA: Președintele Klaus Iohannis, propus oficial pentru funcția de secretar general al NATO. România și-a notificat partenerii din alianță)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare