sursa foto:  stirileprotv.ro

Carmen Dan face un anunț important: Ce se va întâmpla cu orele suplimentare pe care le fac angajații MAI

Ministrul Carmen Dan ține cu casa. Într-o conferință de presă, aceasta a vorbit despre munca suplimentară prestată de angajații ministerului său în timpul săptămânii şi care nu va putea fi compensată cu timp liber corespunzător în următoarele 60 de zile de la prestarea acesteia.

Astfel, aceasta consideră necesară plata orele suplimentare.

‘Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi dispusă de şeful ierarhic în scris, fără a depăşi 180 de ore anual. În situaţii deosebite, acest plafon va putea fi depăşit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, conform limitei maxime stabilite de lege, în acest caz, aprobarea fiind dată de ordonatorul de credite. Conform discuţiilor cu Ministerul de Finanţe, plata orelor suplimentare ar urma să se efectueze într-o limită, din suma soldelor de funcţie, salariilor de funcţie, soldelor de grad, salariilor gradului profesional deţinut, gradaţiilor şi a soldelor de comandă, salariilor de comandă’, a spus ministrul.

Mai mult, structurile MAI vor adapta programe de lucru pentru a asigura munca în ture, astfel încât să fie respectat timpul liber corespunzător necesar angajaţilor pentru refacerea capacităţii de muncă.

Vezi și CAPĂT de linie! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

‘Există demersuri în acest sens în ce priveşte programul de lucru din Poliţia Română, în cazul pompierilor şi jandarmilor, acest program în ture sau schimburi fiind deja implementat în mai multe departamente. De asemenea, structurile MAI vor stabili care sunt acele tipuri de activităţi care necesită o prezenţă operativă pentru rezolvarea unor situaţii deosebite, care să fie prevăzute în ordinul de ministru care va reglementa funcţionarea acestui mecanism de plată a orelor suplimentare’, a explicat Carmen Dan.

Aceasta a declarat că în perioada următoare se va discuta în Parlament proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

”În pregătirea acestui moment am avut mai multe discuţii atât cu colegii din Guvern, cu doamna prim-ministru, cât şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru a argumenta şi găsi sprijin în susţinerea parlamentară pentru o serie de amendamente care privesc salarizarea angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne”, a spus aceasta.

Vezi și Kaufland încasează o mega-lovitură: Ce a lansat rivalul Carrefour- Este o premieră în România

În cazul în care proiectul va fi aprobat de Parlament, ar trebui ca acest mecanism să funcţioneze începând cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare să poată fi plătite din luna iunie 2018 – adică după parcurgerea acelui interval de 60 de zile cât ar fi legal pentru a se acorda timpul liber corespunzător, a adăugat ministrul. Această măsura va fi aplicată şi angajaţilor din penitenciare.

Carmen Dan s-a mai pronunţat pentru realizarea unui echilibru între salarizarea jandarmilor şi a poliţiştilor, ambele contribuind la asigurarea ordinii publice şi combaterea criminalităţii.

Vezi și Pericol pentru RCS & RDS! Mișcarea neașteptată a UPC

Antena 1 în colaps! Lovitura neașteptată pe care i-a aplicat-o Kanal D

S-a aflat! O cunoscută deputată de la PSD a fost căsătorită 3 luni cu soțul Ilincăi Vandici! De ce s-au despărțit

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare