sursa foto:  reporterglobal.ro

Cât a fost în Opoziție, PNL-ul îi critica! Acum, Florin Cîțu îi copiază pe Liviu Dragnea și pe Viorica Dăncilă!

Premierul Florin Cîțu copiază politicile lui Liviu Dragnea, fost șef PSD, Viorica Dăncilă și Darius Vâlcov.

Guvernul a adoptat, recent, un memorandum prin care obligă societățile de stat valoroase să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor, pentru a-l transforma în dividende, adică în bani care acoperă găurile bugetare, au confirmat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Aceste politici de jumulire a companiilor de stat au fost inițiate de guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. Culmea este că PNL a criticat Guvernul Dăncilă pentru astfel de politici, printr-o moțiune simplă, scrie HotNews.ro.

Conform sursei citate, Cabinetul PNL-USR-PLUS-UDMR adoptă acum aceeași politică a PSD-ului. Mai mult decât guvernele PSD, Guvernul Cîțu face acest lucru printr-un memorandum confidențial. Cele trei guverne PSD controlate de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov goleau conturile companiilor de stat prin memorandumuri publice.

În anul 2020 a fost pentru prima oară, după trei ani de guvernare PSD, când companiile de stat nu au mai fost obligate în bloc să renunțe la minimum 90% din profituri. Deciziile au fost luate punctual, fiind analizat caz cu caz.

În 30 de ani, companiile românești de stat nu au reușit să se dezvolte și să se extindă dincolo de granițe, spre deosebire de cele de stat din alte țări. Un exemplu este CEZ din Cehia a cărei politică a vizat de-a lungul timpului și cucerirea de piețe externe, cum a fost cea a României. În schimb, companiile românești au fost devalizate mult timp, unele ajungând să stea pe profituri foarte mici sau chiar în insolvență, cum a fost cazul Hidroelectrica, mai notează sursa citată.

Vezi și

Radiografie a jocurilor din PNL: Cîțu a fost întors cu cheița printr-o operație prin care Iohannis i-a decretat sfârșitul lui Orban, prin cozi de topor USR-iste

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare