rio spada

sursa foto:  Facebook

Cât a costat TVR transmisia Jocurilor Olimpice de la Rio?

Comentariile, transmisia Jocurilor Olimpice de la Rio au lansat ample dezbateri în spațiul public, iar TVR a fost acuzat că nu s-a achitat corespunzător de sarcinile impuse. Emil Hossu-Longin explică într-un interviu acordat paginademedia.ro care a fost realitatea din teren și cu ce probleme s-au confruntat delegații televiziunii române la Rio.

Acesta spune că a fost un efort imens din partea echipei de nouă oameni deplasată la Rio de a reuși să asigure o condiție decentă de transmisie a Jocurilor Olimpice în condițiile unei organizări deficitare din partea brazilienilor. Hossu – Longin s-a plâns și de fondurile extrem de mici pe care TVR le-a avut la dispoziție.

“S-au tăiat de pe listă şapte oameni cu două săptămâni înainte de plecarea în Brazilia. Chiar şi aşa, cu şaisprezece oameni aprobaţi de fostul preşedinte director general, TVR ar fi fost ultima televiziune din UE din punct de vedere al efectivului trimis aici. Cheltuielile tehnice ale noastre pentru Olimpiadă s-au ridicat la cifra de aprox 500 de mii de euro. E foarte complicat din punct de vedere financiar să gestionezi o asemenea situaţie cu bani puţini.”

„Având în vedere că a fost prima Olimpiadă gestionată din punct de vedere tehnic de acest OBS (Official Broadcaster Services) , oamenii au fost depăşiţi de evenimente în primele zile. Din programul ala mare pe care ei ni l-au trimis au început să modifice.”

„Oamenii (echipa TVR)  au stat departe de Centrul Internaţional de Transmisiuni. Stăteau câte 2, 3 ore la coadă la microbuzele care îi aduceau din Satul Olimpic, după care îi transportau mai departe la săli şi la spaţii. E foarte greu să îţi dai seama de aici ce înseamnă o mare de oameni de adus, de transportat, de împărţit ş.a. Faţă de Londra, de Beijing, de Sidney, la Rio a fost haos din punctul ăsta de vedere. A fost mult mai complicat, condiţiile de lucru mult mai grele, toţi s-au plâns. Oamenii nu au fost pregătiţi aşa cum trebuie de un eveniment de o asemenea amploare. Din păcate asta s-a repercutat în transmisiunile tuturor.

Evident că oamenii care au transmis mult mai mult decât o făceau normal au avut cel mai mult de suferit, iar noi am avut foarte mult de suferit. Îmi spunea Daniela Enăchescu, producătorul de acolo, că a fost cea mai grea Olimpiadă la care a lucrat din ultimele patru. Pe lângă efortul lor de acolo care a fost imens, distanţe mari, neseriozitate a Brazilienilor, nu vorbeau engleză, greu de comunicat cu ei, greu de ajuns la baze, pentru oameni, pentru comentatori, pentru reporteri, totul contratimp”, a mărturisit ședful departamentului Sport pentru paginademedia.ro .

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare