sursa foto:  http://stiri.tvr.ro

CCR a luat decizia! Ce se întâmplă cu Legea pentru prevenirea spălării banilor

Curtea Constituțională a decis, miercuri, cu prevederea referitoare la minoritățile naționale din Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor este neconstituțională.

Este vorba despre prevederea potrivit căreia ONG-urile vor trebui sa raporteze unde ajung donaţiile primite, cu excepția organizațiilor nonguvernamentale ale minorităților.

Judecătorii de la CCR au luat această decizie în unanimitate.

”În ziua de 5 decembrie 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituție și al art.11 alin.(1) lit.A.a) și art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, în ansamblul său, precum şi, în special, a dispoziţiilor art. 4 alin. (2) lit. c), art. 5 alin. (1) lit. i), art.18, art. 53 pct.17 [referitor la introducerea art. 344 şi art. 345 în Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii], şi art. 53 pct. 21 [referitor la modificarea art. 56 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii] şi ale art. 63 din lege.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare