tuica

sursa foto:  adevarul.ro

Ce efecte uimitoare are țuica asupra organismului uman

Dacă este consumat moderat, alcool poate avea proprietăți benefice. Însă când se depășește limita, urmările pot fi devastatoare. Una dintre băuturile cu efecte pozitive asupra organismului nostru este țuica.

Aceasta are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni,cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare şi deci, la oxigenarea sângelui, iar ţuică fiartă scade riscul de a face pneumonie.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).

Vezi și Radu Moraru dezvăluie cine l-a dat jos de fapt pe Florian Coldea

Halucinant! Suma uriașă pe care a primit-o Alina Gorghiu la botezul fiului ei

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Există două metode de a fierbe ţuica:

– se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.

– se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până da în clocot, potrivit Realitatea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare