sursa foto:  economica.net

Ce se întâmplă cu bugetul Bucureștiului: Nicușor Dan – Au venit cu pretenții fanteziste și o parte din fanteziile astea vin de la companiile municipale’

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că o parte din „pretențiile fanteziste” vin de la companiile municipale înființate de primărie.

 

„5.000 de lei o bancă de stat în parc… În fine, nu o să comentez ce s-a întâmplat acolo, înăuntru, am spus deja că o parte dintre direcţii au venit cu pretenţii fanteziste şi o parte din fanteziile astea vin de la companiile care au fost înfiinţate, printre care o companie de dezvoltare urbană durabilă, cumva o companie de urbanism.

Vă mai dau o sumă. ALPAB i-a întrebat ‘cam de câţi bani am avea nevoie ca să facem un pic mai frumos Parcul Herăstrău?’ şi ei au făcut un studiu şi au venit şi au spus 370 de milioane de lei. Deci, multe din aceste sume, care sunt exagerate, vin din comenzi pe care primăria le-a făcut către companii şi companiile astea, trăind într-o lume virtuală, aşa, în care milioanele cresc în copaci, au aruncat sume şi după aceea direcţiile au venit către primar să le dea banii ăştia”, a spus Nicuşor Dan.

 

El a menţionat că în acest an PMB se va baza pe un buget de 4,5 miliarde de lei, la care ar urma să fie adăugaţi bani proveniţi din fonduri europene şi împrumuturi.

 

„În anul 2020, noi am avut o subvenţie de 1,3 miliarde pe transport public şi o subvenţie de un miliard pe termie şi un buget de 4,5 miliarde. Asta înseamnă că exact jumătate din buget s-a dus pe aceste două subvenţii. Nivelul celor două subvenţii va fi acelaşi, poate mai mic la transportul public. Banii pe care o să îi luăm de la bugetul naţional şi din micile taxe, venituri pe care le facem noi, vor fi tot 4,5 miliarde, însă vrem să aducem fonduri suplimentare din fonduri europene şi din împrumuturi”, a spus edilul general, informează agerpres.ro.

Citește și:

SURSE Operațiunea ‘Asaltul Lupilor Tineri’! Ce a reprezentat, în realitate, atacul lui Rareș Bogdan la Ludovic Orban

Veste bună pentru cei care au ieșit la pensie! Ministerul Muncii vine cu noi beneficii în acest an

 

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare