sursa foto:  romaniatv.net

Ce trebuie să pui în varza murată ca să reziste cât mai mult și să nu se strice: Ingredient-surpriză

Puțini știu că în varza murată se pune un ingredient-surpriză, pentru ca aceasta să reziste cât mai mult și să nu putrezească.

Mai precis, pentru o conservare durabilă și pentru a preveni fermentarea excesivă, în varza murată se pune aspirină, informează Click!.

4 motive pentru care să adaugi aspirină la varza murată

1. Conservare durabilă: Aspirina conține acid acetilsalicilic, care are proprietăți conservante naturale. Adăugarea aspirinei la varza murată ajută la prelungirea duratei de viață a murăturii, permițându-vă să vă bucurați de gustul său autentic pentru o perioadă mai lungă de timp.

2. Menținerea culorii și texturii: Aspirina ajută la menținerea culorii naturale a verzei murate și previne înmuierea excesivă a frunzelor. Acest lucru înseamnă că varza va rămâne crocantă și vibrantă, creând o experiență culinară mai plăcută.

3. Prevenirea fermentării excesive: Adăugarea unei cantități adecvate de aspirină ajută la controlarea fermentației în timpul procesului de murare. Aceasta previne acumularea excesivă de gaze și spumă, evitând astfel supra-dezvoltarea fermentației.

4. Prevenirea putrezirii: Acidul acetilsalicilic din aspirină are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce ajută la prevenirea putrezirii varzei murate. Aceasta asigură că murătura rămâne proaspătă și sigură pentru consum.

Câtă aspirină se folosește

Pentru fiecare 2-3 kilograme de varză, se folosește o pastilă de aspirină.

Cum se pune aspirina la varza murată

  • Începe prin a zdrobi pastila de aspirină într-o pudră fină folosind o lingură de lemn.
  • Adaugă pudra de aspirină în saramură, amestecând-o bine pentru a se dizolva complet.
  • Pune varza în borcan și toarnă saramura cu aspirină deasupra, asigurându-te că varza este complet acoperită.
  • Închide ermetic borcanul și lasă-l la fermentat la temperatura camerei timp de câteva săptămâni, verificând periodic pentru a vă asigura că totul decurge normal.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare