Exclusiv Cifrele adevărului! Viața românilor din Spania-Cum trăiesc, de fapt

Bugetul.ro continuă serialul „Cifrele adevărului”, în care vă prezintă informații referitoare la viața pe care o duc românii din Diaspora. Astăzi ne oprim în Spania.

De foarte multe ori auzim printre români că cei plecați în Spania o duc bine, că salariile sunt mari, iar munca nu este atât de grea.
Este foarte important ca cei care își doresc să părăsească România pentru un ‘trai mai bun’ să cunoască aceste detalii, spuse chiar de cei care deja s-au stabilit în Spania.

Reporterul Bugetul.ro, a discutat cu românii care muncesc în agricultură, dar și cu femeile care au hotărât să se chinuie având grijă de bătrâni sau făcând curățenie în casele acestora.
Spre exemplu, în Comunitatea Valencia, la cules de kaki sau portocale un angajat primește 6 euro/h, programul fiind 07:00-18:00, de luni până vineri, iar cei care își doresc să lucreze și în weekend vor lua 10 euro/h, programul fiind până la ora 14:00.

Pentru că femeile nu sunt atât de puternice încât să muncească în agricultură, acestea aleg să își găsească de muncă la curățenie sau să aibă grijă de bătrâni.
O internă primește, în medie, 1000 de euro pe lună, iar pentru curățenie vor fi plătite cu maxim 8€/h( asta dacă au noroc de spanioli mai puțin ‘zgârciți’)

Viață nu este ușoară nici pentru cei care lucrează în baruri. Aceștia sunt plătiți cu minim 5€/h.

În Comunitatea Valenciană, prin orașele mai mici, chiriile  pornesc de la 350€/lună.

Partea foarte bună este că indiferent de ce servicii medicale au nevoie, cei care locuiesc în Spania, beneficiază în mod gratuit, medicamentele fiind toate compensate, suma care mai rămâne de plătit fiind una nesemnificativă.
De asemenea,copii nu plătesc absolut nimic la școală, totul vine din partea statului.

Românii declară că viața în Spania nu mai este atât de ușoară așa cum era în urma cu câțiva ani, locurile de muncă sunt din ce în ce mai puține, iar ei sunt văzuți din ce în ce mai rău de spanioli, semn că deja sunt prea mulți în țara lor.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare