sursa foto:  facebook

Cine este românul de 23 de ani considerat a fi una dintre cele mai influente 10 persoane din Europa

Ion Ţiriac și Ioan Niculae sunt singurele nume care au apărut în revista americană Forbes și asta datorită sumelor uriașe pe care le-au câștigat în afaceri. Cel de-al treilea este însă un tânăr despre care ziarele au scris extrem de puțin spre deloc.

Este vorba despre Cornel Amariei, un tânăr de 23 de ani din București care a ieșit în evidență prin invențiile sale. Acesta a fost declarat una dintre cele mai influente zece persoane din Europa. Amariei spune despre el că nu a fost un elev bun, că a învăţat printre ultimii să scrie, deşi ştia de mult să citească. A fost atras mai mult de ştiinţele exacte şi de calculatoare, iar la şapte ani, realiza primul său site. A terminat şcoala generală în Bucureşti, apoi a fost admis în cadrul Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) ca bursier. Bursa a primit-o după ce a câştigat medalia de bronz la concursul internaţional Infomatrix.

Vezi si Celebrul comisar Traian Berbeceanu AVERTIZEAZĂ: „O să vină vremea, curând”

Adevărul despre Cristina Tunegaru, profesoara care a criticat-o pe Firea. Detaliile ascunse de presă

La sfârşitul clasei a IX-a avea în jur de zece noi medalii internaţionale, toate din aur, şi văzuse zece ţări. După succesul său, directorul liceului i-a propus să fondeze un club de robotică, ce urma să fie primul club de robotică liceală din România. A condus clubul trei ani, până în 2012, când a terminat liceul, timp în care acesta a obţinut 150 de medalii internaţionale.

Ulterior a fost acceptat la mai multe facultăţi de prestigiu din lume şi a ales Jacobs University Bremen, unde a urmat facultăţile de Inginerie Electrică şi Știinţa Calculatoarelor. Cât timp a fost student, a publicat cartea, „Arduino Development Cookbook“, ce se vinde şi astăzi în peste 30 de ţări. A absolvit cu diplomă de licenţă în iunie 2015, atât Facultatea de Inginerie Electrică, cât şi Știinţa Calculatoarelor, după care a decis să se întoarcă în România, relatează Capital.

Invenția care ajută nevăzătorii

În facultate a câştigat un mare concurs de business şi a fondat start-upul .lumen. Este vorba de un sistem de asistenţă a persoanelor nevăzătoare care foloseşte senzoristica avansată ce transformă imaginile în impulsuri electrice care merg către creier. Acesta a început în 2013 ca un start-up de cercetare în Bremen şi Bucureşti. „Am încercat să proiectăm un produs care să îi ajute pe nevăzători cu adevărat în viaţa de zi cu zi. După un progres spectaculos în care am făcut primii oameni ce l-au testat să «vadă» (să perceapă spaţial mediul în care se află) pentru prima dată am fost confruntaţi cu câteva probleme tehnice în scalarea produsului şi am încetinit dezvoltarea a spus acesta”, citat de Capital.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare