sursa foto:  depositphotos.com

Comisia Europeană impune noi reguli României. Despre ce este vorba

României și Suediei au primit de la Comisia Europeană noi cereri să își respecte obligația de a pune în aplicare integral legislația europeană privind reciclarea navelor, potrivit regulamentului UE.

Scopul acestui regulament este de a face reciclarea navelor mai ecologică şi mai sigură, iar principalul său obiectiv este de a garanta că navele care navighează sub pavilionul unui stat membru al UE sunt reciclate într-un mod sigur şi durabil.

”Este esenţial ca statele membre să desemneze autorităţile, administraţiile şi persoanele de contact competente, precum şi să instituie dispoziţii de drept intern referitoare la asigurarea respectării acestor norme ale UE şi la sancţiunile aplicabile. Toate aceste obligaţii trebuiau îndeplinite până la 31 decembrie 2018”, se arată în comunicat.

În iunie 2019, Comisia a trimis ambelor state membre o scrisoare de punere în întârziere, deoarece acestea nu îşi îndepliniseră obligaţiile. Întrucât conformitatea nu a fost încă asigurată, Comisia a decis să trimită un aviz motivat.

”România şi Suedia au acum la dispoziţie două luni pentru a remedia situaţia prin desemnarea autorităţilor şi stabilirea sancţiunilor. În cazul în care România şi Suedia nu iau măsuri în următoarele două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu acest caz”, se arată în comunicat, conform news.ro

Vezi și:

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

Un lider USR, făcut praf din interior: ‘A trăit pe banii furați de la statul român’

Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare