sursa foto:  digi24.ro

Continuă problemele pentru cea mai mare economie din UE! Comenzile în industrie au scăzut peste așteptări în Germania

Potrivit ultimelor date oficiale publicate de Oficiul federal de statistică german, comenzile noi din industrie în Germania au înregistrat o scădere de două cifre în luna iulie.

Noile date sunt un semn că problemele celei mai mari economii europene au continuat şi în trimestrul al treilea.

 

Potrivit Destatis, comenzile noi din industrie au scăzut cu 11,7% în iulie comparativ cu iunie, pe baza datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, cu mult mai mult decât declinul de 4% prognozat de analiştii intervievaţi de Reuters.

Fluctuaţia semnificativă în ceea ce priveşte noile comenzi constatate în ultimele luni a continuat să fie înregistrată şi în luna iulie 2023„, a informat Destatis, care a adăugat că declinul semnificativ din luna iulie se datorează efectului de comparaţie cu comenzile foarte mari în industria aeronautică înregistrate în iunie. Dacă se exclud comenzile mari, care sunt o componentă mai volatilă, în iulie comenzile noi în industrie au crescut cu 0,3% comparativ cu luna anterioară.

Sectorul industrial german are de suferit de pe urma cererii slabe venită din China, a doua mare economie a lumii, care la rândul său se confruntă cu o încetinire a creşterii economice.

PIB-ul Germaniei a înregistrat o creştere zero în trimestrul al doilea

După ce a ieşit din recesiunea provocată de războiul din Ucraina, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere zero în trimestrul al doilea şi analiştii cred că este posibil să stagneze şi în trimestrul al treilea. În condiţiile în care ultimele trei luni din acest an ar urma să aducă o creştere de doar 0,1%, unii analişti au reluat expresia „bolnavul Europei” atribuită Germaniei după reunificarea din 1990, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare