sursa foto:  stiridiaspora.ro

Cozmin Gușă, avertisment pentru Ludovic Orban și Klaus Iohannis: Rareș Bogdan nu e singur deloc, iar cei care sunt în jurul său nu sunt oameni de tras cu cheița

Cozmin Gușă, analist politic și membru PSD, este de părere că prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a atacat pe Ludovic Orban, „ca să priceapă” și Klaus Iohannis.

Gușă anunță că Rareș Bogdan nu e singur în lupta împotriva lui Ludovic Orban și mai important, spune analistul politic, este „ce și cât a priceput Klaus Iohannis din aceste atacuri”.

RAREȘ BOGDAN ȘTERGE PE JOS CU LuCOVID, CA SĂ … PRICEAPĂ ȘI IOHANNIS!
„NUMBER ONE” MARCHEAZĂ 2 „REVELAȚII” PENTRU LIBERALI ȘI PREȘEDINTE (despre care am avertizat demult):

1. LuCOVID NU E „ALPHA”, CI DOAR UN „CĂȚEL DE PRIPAS”.
2. REZERVIȘTII LUI COLDEA LE-AU ACAPARAT ȘI UZUFRUCTEAZĂ O MARE PARTE DIN INFLUENȚA LOR POLITICĂ.

În mai 2019, când s-a realizat transferul lui „number one” de la REALITATEA TV la PNL, l-am avertizat pe LuCOVID că el personal nu deține aparatul necesar pentru a administra o personalitate ca cea a lui Rareș Bogdan. Aveam beneficiul faptului că-l știam pe Rareș de peste 20 de ani, plus experiența de cca 10 ani a muncii în echipă la Realitatea, unde îi alocasem în mod firesc și meritat rolul de lider al echipei de jurnaliști. La PNL, după ce l-au desemnat prim-vicepreședinte și i-au folosit la europarlamentare notorietatea și punctele electorale cu care venea din activitatea de jurnalist și vedetă publică, LuCOVID și Iohannis i-au desemnat doar un rol de “chibiț public”, fără a-i da posibilitatea reală să participe la decizii, practic i-au zis „ești europarlamentar, mai vii pe la București când te chemăm noi”. Și au repetat această schemă și la celelalte 3 rânduri de alegeri care au urmat în 2019 și 2020, doar că, la parlamentare și formarea coaliției de guvernare, n-au mai făcut acest joc umilitor doar cu Rareș Bogdan, ci și cu toată echipa de liberali ardeleni, adică Iohannis și LuCOVID i-au batjocorit exact pe cei pe spatele cărora PNL și-a câștigat punctele electorale.

Astfel, „s-a umplut paharul” rușinii și-al frustrării și pentru alde BOLOJAN, BOC, SIGHIARTĂU. etc., aceștia au priceput elementele legate de cele 2 „revelații” pe care le-am expus în titlu, și-au ales să atace public, dar ardelenește (adică în etape și conform unui plan). Primele două acțiuni, ale lui Sighiartău și Boc, au fost pe principiul „bate șaua să priceapă iapa”, venind în final cu „reprezentația” de aseară a lui Rareș Bogdan de la Ion Cristoiu, un Cristoiu care a știut să întrebe și să tacă exact cât trebuia ca să scoată de la interlocutor ce era mai interesant. Și-ntr-adevăr, Rareș Bogdan a reușit aseară cea mai bună prestație a sa de când e-n politică, cu un șir de abordări și poziționări care nu doar că-l califică ca lider politic, dar marchează un punct de inflexiune, și nu atât la liberali, ci mai ales legat de MODUL ÎN CARE VA TRATA IOHANNIS DE-ACUM ÎNAINTE PNL-ul, ba chiar relaționarea cu restul partidelor!

Pe scurt, ce-am aflat aseară și e important:
că prin strategia proastă a LuCOVID-ului de a transfera pesediști, s-au câștigat 2 județe mici dar s-au pierdut 500-600 de mii de voturi în țară; că șeful PNL a preluat modelul de comportament rudimentar și discreționar a lui Dragnea, și „umflându-i-se capul” în exercițiul puterii de prim-ministru, o poate lua exact pe drumul celui ce e cazat la Rahova de aproape 2 ani; că s-a negociat (voit!) prost în coaliție, cu nevoia LuCOVID-ului de a obține șefia CDep, și cu rezultatul pierderii ministerelor relevante pentru guvernare în favoarea USR-PLUS și UDMR; că democrația internă a fost pierdută în PNL, iar meritocrația a fost siluită prin nenorocirea cu tragerea la sorți a secretarilor de stat; și-n fine, că PNL se apropie de soarta tragică a PNȚCD, iar coaliția de cea a CDR, iar aici a fost pilduitoare oferta lui Rareș Bogdan de a le oferi rapid colegilor (inclusiv lui Iohannis!) cartea unde Dan Pavel descrie dezastrele formațiunilor pomenite mai înainte!

Au fost și alte abordări interesante (cei interesați, neapărat să vizionați integral interviul pe cristoiublog), dar în niciun caz nu s-a discutat despre susținerea lui CÎȚU la viitoarea șefie a PNL, așa cum “mercenarii” lui Coldea (de tip Pieleanu) au început să evoce în mod fals încă de aseară. Și-apropo de mediatizare, interviul fiind înregistrat vineri seara (strategie inteligentă!), LuCOVID și-ai săi au făcut eforturi uriașe în weekend să suprime posibilele știri post-interviu. Dispărându-i însă pixul de prim-ministru, cu care îndestula presa cu bani din taxele noastre, LuCOVID-ului i-a pierit în mare parte și influența, așa că știri despre dezastrul pe care l-a creat în PNL, și-n guvernare implicit, au apărut mai peste tot.

Meciul politic este la-nceput, abia de azi o să-i vedem dezvoltările, mai ales că Rareș Bogdan și-a antamat deja pentru deseară o nouă apariție la Mihai Gâdea, iar LuCOVID și „complicii” săi au multe de apărat, și vor contraataca cu “armamentul” din dotarea proprie, care e consistent după „acumulările materiale” reușite la guvernare.

Mai important însă decât asta este ce și cât a priceput Iohannis din aceste atacuri (ce-l ating și pe el, în mod elegant, ce-i drept), felul în care va acționa devine decisiv și pentru viitorul său politic. Pentru că Rareș Bogdan nu e singur deloc, iar cei pe care-i percepem în jurul său (evocați public sau nu), nu sunt deloc oameni de tras cu cheița, așa cum a preferat președintele să facă cu un LuCOVID amețit de putere și lacom de parvenire personală…”, spune Cozmin Gușă.

Vezi și SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Legea a intrat în vigoare! Acești români se pot pensiona mai devreme

Vestea momentului! Statul vine cu noi beneficii pentru milioane de români. Vezi dacă te afli printre ei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare