sursa foto:  G4Media.ro

Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”Respingerea dosarului convine lui Klaus Iohannis, lui Florin Cîțu și tuturor celor care conduc România de azi”. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu. Astfel că absolvirea jandarmilor de orice vină servește interesele actualei Puteri”.

 

”Marți, 2 februarie 2020, Tribunalul București a respins cererea DIICOT, trimisă în septembrie 2020, de redeschidere a Dosarului 10 august 2018.
Pentru a desluși tîlcurile sentinței, trebuie să trecem în revistă avatarurile acestui dosar în Justiția Română.

Dosarul a fost deschis pe 11 august 2018, a doua zi după tulburările din 10 august 2018, de Parchetul Militar București.
Pe 14 august 2018 Dosarul e preluat de Parchetul General, Secția Militară.
Pe 26 iunie 2019, Dosarul e preluat de DIICOT.
Pe 15 iulie 2019, Dosarul e clasat de DIICOT.
Pe 4 august 2020, sub presiunea lui Klaus Iohannis, Georgiana Hosu, numită la șefia DIICOT de președinte, cere Curții de Apel redeschiderea Dosarului.
Pe 10 august 2020, Curtea de Apel trimite Dosarul la Tribunalul București.
În fine, pe 2 martie 2021, Tribunalul București – Camera Preliminară – respinge cererea DIICOT.

E sau nu corectă decizia Tribunalului București?
Am scris nenumărate articole despre momentul 10 august 2018, pe care l-am trecut fără să șovăi în seria momentelor postdecembriste condamnate să rămînă în veci fără dezlegare. Și nu din cauză că nu s-ar găsi pînă la urmă dedesubturile diversiunilor care au fost aceste momente, ci pentru că din start ele au fost politizate și prin manipulare au împărțit societatea noastră în două. În aceste condiții orice investigație obiectivă a fost imposibilă și orice sentință judecătorească riscantă. Și azi după 31 de ani de cercetare din partea specialiștilor și după un Rechizitoriu profesionist făcut de Parchet, mai sînt cetățeni care susțin că Teroriști au existat. Sînt de regulă fani ai lui Ion Iliescu.

Ca moment complex, cu multe enigme nici azi dezlegate – și nu numai de magistrați, dar și de specialiști – momentul 10 august 2018 a fost politizat chiar din seara lui 10 august 2018. PSD de la vremea respectivă, întruchipat de Liviu Dragnea, a acuzat o tentativă de Lovitură de Stat. Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public înainte chiar de încheierea incidentelor și a acuzat PSD de reprimarea demonstranților pașnici.

Deși adevărul era pe undeva la mijloc, a biruit în spațiul public punctul de vedere al lui Klaus Iohannis. Și nu pentru că pe Klaus Iohannis l-ar da afară din casă elocvența, ci pentru că 10 august 2018 a fost gîndit de Regizorii din umbră ca momentul de început al aducerii la Victoria a Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis și al căderii Puterii PSD-iste.

Prin manipularea la care s-a dedat Divizia Presă, Piața Victoriei din 2018 a luat locul în mentalul colectiv Pieței Universității din 1990, așa cum aceasta din urmă a luat locul Pieței Revoluției din decembrie 1989. Pentru partide precum USRPLUS 10 august 2018 a fost ca pentru PCR Evenimentele de la Grivița 1933. Personaje precum Klaus Iohannis și Rareș Bogdan au transformat gazul din Piața Victoriei în combustibilul pentru viteza de rachetă a creșterii capitalului lor politic.

De pe 10 august 2018 începe și declinul PSD. Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan au administrat dezastruos Tulburările din 10 august 2019. Pentru mine a fost o dovadă că evenimentele din 10 august 2018, ca și cele din zilele premergătoare, au fost puse la cale de aceleași forțe obscure care au regizat Diversiunea cu teroriștii.

Pe 10 august 2018 Klaus Iohannis intrase deja în bătălia pentru un al doilea mandat.

El avea tot interesul să prezinte Tulburările drept o reprimare de către PSD a manifestanților pașnici, manifestanți care-și găseau în persoana lui sprijinul pentru a fi răzbunați.
Sub acest semn el a ordonat Parchetului deschiderea unei investigații. Nu a spus – cum i-ar fi cerut Constituția și bunul-simț – vreau o investigație profundă, obiectivă pentru a stabili cauzele incidentelor, ci a indicat din start ca investigația să stabilească responsabilii pentru reprimare:
Șefii jandarmilor.

De ce șefii jandarmilor?
Pentru că astfel devenea credibilă în spațiul public acuzația că adevărații vinovați sînt liderii PSD. Care lideri ordonaseră șefilor jandarmilor să gazeze Poporul nevinovat.

Klaus Iohannis era atunci – cum e și acum – Jupînul României. Prin urmare, Parchetul militar de pe lîngă Tribunalul București s-a pus în mișcare chiar de a doua zi. Dosarul nu viza însă și acuzarea instigatorilor la dezordine, în frunte cu jurnalistul Rareș Bogdan. Moderator la Realitatea, Rareș Bogdan a transmis în direct din Piața Revoluției nu în postura de minim jurnalist, ci în postura de maxim instigator. Dacă alți instigatori au influențat să dea cu bolovani în jandarmi pe cîțiva inși din Piață – cei din jurul lor – Rareș Bogdan a instigat întreaga Piață să purceadă la linșarea jandarmilor prin isteriile sale transmise în direct la tv. De altfel, Rareș Bogdan ca și alți ziariști, e cel care a transformat o manifestare pașnică într-una violentă prin intervențiile iresponsabile din studio în zilele premergătoare demonstrației.

O anchetă corectă ar fi cerut investigarea ambelor părți în conflict:
Și a jandarmilor, care au depășit limitele intervenției profesioniste.
Și a demonstraților, care au depășit limitele protestului pașnic, civilizat.

Cum însă Klaus Iohannis indicase și cine trebuie anchetat ca responsabil, ba mai mult și cine trebuie condamnat, procurorii s-au trezit într-o situație tipic postdecembristă.
Pe de o parte, erau ordinele date de Klaus Iohannis prin intermediul șefilor dependenți cu postul de președinte.
Pe de alta, era lipsa probelor pentru ca să fie acuzați cei pe care îi voia condamnați Klaus Iohannis.

Și atunci s-a ajuns la o soluție românească:
Pasarea cartofului fierbinte.
Dosarul a fost pasat de la un parchet la altul, de la un procuror la altul.

Procurorii aveau deja imaginea a ce se va întîmpla cînd Klaus Iohannis nu va mai fi președinte. Ceva asemănător cu ce s-a întîmplat după ce Traian Băsescu n-a mai fost președinte. Toți cei care au comis abuzuri crezînd că nu li se va întîmpla nimic după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni au sfîrșit prin a plăti. Unii profesional, alții juridic.

Pasat de Curtea de Apel Tribunalului București, Dosarul a fost respins prin sentință definitivă.
Nici un judecător normal la cap n-ar fi admis redeschiderea Dosarului.
Asta deoarece dosarul n-avea nici o probă pentru acuzarea că șefii jandarmilor a ordonat o reprimare a mulțimii pașnice la ordinele lui Liviu Dragnea și Carmen Dan.
Și n-avea nici o probă nu numai, pentru că nu s-au găsit, dar și pentru că procurorii au plasat dinadins în dosar atîtea nerozii că nici un student la Drept nu l-ar fi admis.

Prin respingerea redeschiderii Dosarului, șefii de atunci ai jandarmilor nu mai pot fi tîrîți în judecată.
Cui convine această soluție?

Răspunsul trimite la un eveniment petrecut pe 24 februarie 2021 la Cotroceni:

Împotriva polițiștilor care protestau în fața Palatului, jandarmii au intervenit fără menajamente.
Ca și demonstranții din 10 august 2018, cei din 24 februarie 2021 s-au plîns că jandarmii i-au gazat fără milă.
Respingerea dosarului convine lui Klaus Iohannis, lui Florin Cîțu și tuturor celor care conduc România de azi.
De data asta Palatul Victoria poate fi amenințat de demonstranții anti-Guvernul Cîțu.
Așa cum deja a fost amenințat Palatul Cotroceni.
Și dacă șefii de acum ai jandarmilor ar ști că înaintașii lor au fost condamnați, pentru că au fost duri în apărarea Palatului, cum să creadă cineva că acum ei ar cuteza să fie duri?!
Dacă nu erau duri, demonstranții din 10 august 2018, instigați de Rareș Bogdan ar fi dat năvală în Guvernul Dăncilă.
Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu.
Astfel că absolvirea jandarmilor de orice vină servește interesele actualei Puteri.

De ce a forțat-o Klaus Iohannis pe Georgiana Hossu să ceară redeschiderea Dosarului pe 4 august 2020?
Pentru că pe 4 august 2020, Klaus Iohannis era în plină campanie electorală pentru victoria PNL.
Și nu voia ca soluția dată de DIICOT de clasare a Dosarului să fie folosită de USRPLUS împotriva sa și a PNL.

De ce fac liderii actualei Puteri atîta scandal, pentru că jandarmii au fost absolviți de orice vină?
Pentru că de la 10 august 2018 încoace, PNL, USRPLUS și chiar Klaus Iohannis s-au hrănit electoral din 10 august 2018.
Așa cum după 23 august 1944, comuniștii în frunte cu Dej, s-au hrănit electoral din Grivița 33.

Dacă n-ar fi făcut gălăgie toată demagogia lor în legătură cu 10 august 2018 s-ar fi dus dracului.
Și cum știu că dosarul nu se va redeschide, nu-i costă nimic să dea inutil din gură!”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

Florin Cîțu anunță schimbări radicale: ‘Venim cu o lege a salarizării nouă. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem’

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare