sursa foto:  ft.com

Critici dure privind Legea carantinei: ‘Această lege poate să vă afecteze. Vă poate lua din casă și vă poate interna’

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a criticat dur Legea carantinei și izolării și a precizat că  ea nu poate fi votată în forma Guvernului, pentru că ar fi o nenorocire.

 

„Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă ați fi pus în situația să votați această lege, v-ați gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte”, a declarat la RFI Lucian Romașcanu.

Întrebat despre ce abuz e vorba, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă și vă poate interna. Dacă nu aveți nici un simptom, nimic și sunteți într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteți fi supus tratamentului, împotriva voinței dvs”.

 

La replica jurnalistului că asta este o interpretare personală discutabilă, Lucian Romașcanu a replicat: „Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiți-o!”.

 

Întrebat dacă legea carantinei și izolării va fi votată de Parlament în forma primită de la Guvern, social-democratul a răspuns: „Sub nici o formă. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecției oamenilor (…). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaților, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire”.

Citește și:

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare