Cum ar fi reintrat șeful SPP în grațiile lui Klaus Iohannis – Serviciul pe care i l-ar fi făcut lui Carmen Iohannis

Vineri, jurnaliștii din România au scris despre cum ar fi reintrat șeful Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu, în grațiile președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unor informații pe surse, Lucian Pahonțu ar încălca regulile de protocol pentru a-i face pe plac lui Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României.

Pahonțu ar lăsa-o pe Carmen Iohannis să stea pe locul din dreapta șoferului, acolo unde, de regulă, ar trebui să stea unul dintre agenții cu experiență ai Serviciului de Pază și Protecție, informează Național.

S-a aflat, în sfârșit, cum a reușit generalul Lucian Pahonțu să reintre în grațiile familiei prezidențiale. Asta cu toate că, la început de mandat cel puțin, ”năzurosul” Klaus Iohannis se dovedea mult mai greu de mulțumit decât până și năbădăiosul predecesor Traian Băsescu. Iar fițele de ”provincial ajuns” ale noului șef al statului îi adusese deja la exasperare pe șefii Serviciului de Protecție și Pază. Mai ales după penibilul episod ”Paltonul”, petrecut la Paris, la chiar prima vizită externă de marcă a lui Klaus Iohannis. Astfel că, după ce a aruncat nervos paltonul pe o mașină, ditamai șeful SPP fiind pus în jenanta poziție de a căra umil nu doar geanta, dar și haina ”neamțului”, soarta generalului Pahonțu părea ca și pecetluită. Mai ales că, ranchiunos din fire, Iohannis nu l-a mai băgat pe acesta în seamă multă vreme de la întoarcerea din Franța.

Însă atunci când nimeni nu se mai aștepta, mereu descurcărețul ”Lucică” a reușit să intre pe sub pielea Primei Doamne, asumându-și o decizie care i-a lăsat mască până și pe restul omologilor din serviciile secrete. Și tocmai în timp ce ofițerii de protecție din subordinea sa, deja stresați de fluierăturile și claxoanele la adresa coloanei oficiale prezidențiale care bloca ore bune circulația la cap la Militari, în fiecare vineri la prânz, intraseră cu totul în panică. Totul după ce Carmen Iohannis se încăpățâna ca pe timpul navetei București – Sibiu să stea musai pe scaunul din dreapta șoferului, mai bine cunoscut ca și ”locul mortului”. Pretenție aparent banală, dar care contravenea tuturor protocoalelor și regulamentelor militare privind asigurarea protecției unui demnitar de asemenea importanță în timpul deplasărilor cu coloana asigurată de SPP. Numai că Pahonțu a riscat totul și i-a făcut pe plac primei doamne, instruindu-și ofițerii să îi permită acesteia să stea unde vrea ea, numai ”șeful mare” să fie mulțumit…

Iar primul gând al celor responsabili de protecția pe timpul deplasărilor Primei Doamne- dincolo de misoginele ”răutăcisme” față de dorința extremă a acesteia de a fi văzută de ”electorat”în toată splendoarea sa – a fost să se apeleze la Administrația Prezidențială. Eventual chiar și la ”acoperita” Delia, doar-doar cineva va reuși să convingă cuplul prezidențial că, în deplasările cu mașina de serviciu, locul Primei Doamne nu este în niciun caz în dreapta față! Chiar și în cazul unui invocat chinuitor rău de mașină. Pentru că, așa după cum dezvăluiam încă de atunci, în dreapta față trebuie să stea musai un ofițer al Serviciului de Protecție și Pază, de obicei unul dintre cei mai bine pregătiți. Fie și pentru simplul fapt că ”locul mortului”nu este doar cel mai expus în cazul unui eventual accident, dar și cel mai potrivit pentru o ripostă armată, în cazul unui nedorit atentat sau alt incident de securitate. Adică o cutumă respectată nu doar la nivelul SPP, ci al tuturor serviciilor de securitate din lume. Și care de aceea se și repetă insistent la antrenamente, pentru ca ofițerul din dreapta față, atunci când coloana oficială este atacată, să fie primul care să sară din mașină cu arma în mână. Ori, în cazul simulării unui incident mai grav, la anumite tipuri de autoturisme blindate, acesta este singurul care poate sparge geamul din interior, pentru a scoate arma din dotare. Desigur, mai multe explicații logice și pur tehnice se puteau dădea oricând, doar ca Prima Doamnă să nu rămână cu falsa impresia că ar fi vorba de vreo rea-voință, dacă nu este lăsată să-și facă un obicei din a se deplasa pe acel loc preferat pe drumul către Sibiu. Dar nu a mai fost nevoie, întrucât generalul Lucian Pahonțu a pus-o pe Carmen Iohannis pe ”locul mortului”, îndeplinându-i astfel acest mic capriciu. Și reușind totodată să-și spele în ochii familiei prezidențiale ”rușinea” de a nu fi fost pe fază la Paris, să îi ia paltonul noului său ”boss”…”, scrie sursa citată.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare