Cum se fac angajările la Ministere? ‘Demersurile’ politicienilor dezvăluite

Procurorii au descoperit ‘demersurile’ pe care anumiți grei le fac, atunci când vine vorba de a pune pe cineva în funcție. 

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, este un ‘exemplu’ în acest sens, fiind acuzat că ar fi primit foloase necuvenite pentru a interveni la factori de decizie pentru angajarea fiicei denunţătorului, potrivit b1.

Procesul lui Zgonea, a ajuns, săptămâna trecută, la final, iar procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru politicianul acuzat de corupție și trafic de influenta. Este vorba despre un dosar în care au fost audiați ca martori foștii lideri PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Dosarul a fost trimis în instanţă de procurorii anticorupție Ploieşti în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.

Apoi, mai arata arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de peste 60 de mii de lei, contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Conform DNA, pe 22 aprilie 2013, „ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu”.

Vezi și:

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare