cafea

sursa foto:  andreilaslau.ro

Cum vă beți cafeaua dimineața? Iată cât de periculoasă este cafeaua la plic și cea de la tonomat

Probabil mulți dintre noi bem cafea de la tonomatul din colț, de la muncă sau consumăm cafea la plic. Sunt soluții mult mai rapide decât prepararea cafelei acasă, însă, ceea ce trebuie să știți, este câte ingrediente periculoase conține respectiva cafea.

Un plic de cafea conţine: pudră pentru cafea, sirop de glucoză, ulei vegetal hidrogenat, corectori de aciditate (fosfat dipotasic, trifosfat pentasodic, polifosfat de sodiu, citrat trisodic), proteină de lapte (1,9%), emulgatori (mono şi digliceride de acizi graşi, esteri mono şi diacetil tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi), antiaglomerant (dioxid de siliciu, sare), cafea instant (17%) şi sare iodată. Toate aceste ingrediente sunt foarte periculoase pentru organismul nostru.

Potrivit Libertatea, o cafea de la tonomat conține 100 mg de cofeina, jumătate din cantitatea zilnică permisă de corpul nostru. Automatele folosesc cafea instant, care se resoarbe din organism mult mai greu decât cafeaua din boabe naturale. Cofeina provenită din boabele naturale este eliminată din corp în două ore, iar cea provenită din cafeaua instant, în 10 ore.

Dacă vom consuma doua cafele instant într-un interval de 8 ore, deja am depășit limita de cofeină admisă, iar supradoza de cofeină din corp va duce la formarea pietrelor la rinichi.

Vezi și Atac fără precedent al lui Radu Moraru, la un celebru politician! „E un prizonier al Sistemului Mafiot”

Dana Gârbovan, șefa judecătorilor, acuză! Cum ar fi vrut să „DETURNEZE” un ministru arhiva SIPA

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare