sursa foto:  digi24.ro

Cutremur după solicitarea lui Klaus Iohannis! Cine va fi executat

Solicitarea lui Klaus Iohannis în cazul Caracal produce un cutremur în Justiție. Surse oficiale au dezvăluit că va fi „executat” șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Felix Bănilă.

Precizăm că Bănilă a anunțat, marți dimineață, că nu demisionează.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a avut marți o întrevedere de o oră și jumătate cu Felix Bănilă, discuție care ar avea drept consecință prezentarea demisiei din funcția de procuror șef al DIICOT, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

Discuția între cei doi, susțin sursele citate, ar fi fost aprinsă, Ana Birchall reproșându-i lui Bănilă modul defectuos în care a gestionat cazul Caracal și faptul că după discuția avută cu el vinerea trecută, nu a ținut seama de reproșurile primite.

Bănilă a plecat la CSM de la sediul ministerului Justiției, așteptându-se să anunțe apoi public decizia pe care o va lua.

Șeful DIICOT a anunțat marți dimineață într-un comunicat de presă că nu demisionează. Totuși, pentru că aceasă cerere a venit de la președintele Klaus Iohannis, procurorul-şef al DIICOT a spus că se va consulta cu colegii apoi va lua o decizie.

Ministerul Justiției ar putea declanșa procedura de revocare din funcție a șefului DIICOT, Felix Bănilă, în cazul în care acesta nu își dă demisia, așa cum i-a cerut președintele Klaus Iohannis.

Vezi și

EXCLUSIV Mesajul dat de pedofilul ucigaș când a pășit prima oară în România! Reacția companiei care l-a adus în țara noastră

EXCLUSIV Unde lucrează soția șefului de Poliție care ar fi amenințat-o pe mama Luizei – E procuror

EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare