sursa foto:  reportervirtual.ro

Cutremur pe piața locală! RCS&RDS pune mâna pe un gigant! Sute de mii de români sunt vizați

Colosul patronat de către Zoltan Teszari, RCS&RDS, dă o adevărată lovitură pe piața locală.

RCS&RDS a încheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera rețelele de comunicații care aparțin societății AKTA, cel mai mare jucător independent de pe piața de cablu.

Deocamdată, RCS&RDS a încheiat contracte de închiriere a serviciilor pe 3 ani, în schimbul cărora va plătit maximum 77 milioane euro exclusiv TVA.

După această perioadă, compania patronată de Teszari poate cumpăra companiile Romania Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L.

„RCS & RDS S.A., filiala din România a Societății („RCS&RDS”), a incheiat contracte de transmitere a dreptului de a opera retelele de comunicatii electronice apartinand companiilor din Romania Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A. si ATTP Telecommunications S.R.L.

Societatea dorește să își informeze investitorii și acționarii că, la data de 28 Noiembrie 2019, RCS&RDS,
denumita in continuare „Cesionarul” si Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP
Telecommunications S.R.L., denumiti in continuare impreuna „Cedentii”, au încheiat contracte (impreuna „Contractele”) avand ca obiect operarea de catre RCS&RDS a activelor prin care se furnizeaza servicii de comunicatii electronice catre clientii de tip rezidential. Contractul incheiat cu ATTP Telecommunications S.R.L. are ca obiect si vanzarea unor active constand in infrastructura, clientela etc., la data implinirii conditiilor suspensive indicate mai jos.

In baza acestor Contracte, RCS&RDS va opera retelele de comunicatii electronice ale Cedentilor si va furniza servicii de comunicatii electronice catre clienti, in schimbul platii de catre RCS&RDS a unei chirii in cuantumul agreat de parti. In baza Contractelor, RCS&RDS ar urma sa furnizeze un numar de aproximativ 540 de mii de servicii de acces la Internet, televiziune prin cablu, telefonie fixa si telefonie mobila.

Contractele sunt incheiate pentru o durata initiala de 3 ani, care poate fi prelungita la optiunea oricareia dintre parti pentru un nou termen de 3 ani. Sumele totale platibile cu titlu de chirie sau pret de catre RCS&RDS in temeiul acestor Contracte sunt de maximum 77 milioane Euro exclusiv TVA.

Operarea retelelor, respectiv vanzarea activelor pot avea loc dupa implinirea urmatoarelor conditii suspensive:

(a) obtinerea aprobarii autoritatii de concurenta si (b) dobandirea de catre ATTP Telecommunications S.R.L. in mod cumulativ (i) a drepturilor necesare transmiterii folosintei activelor transmise prin contractul incheiat in acest sens de ATTP Telecommunications S.R.L. si RCS&RDS, (ii) a majoritatii actiunilor Digital Cable Systems S.A. si (iii) a majoritatii actiunilor AKTA Telecom S.A..

In baza acestor Contracte, Cedentii intentioneaza sa asigure propriilor clienti de tip rezidential servicii de calitate superioara la preturi avantajoase, RCS&RDS dispunand de toate resursele, capabilitatile si cunostintele necesare pentru a asigura acest lucru, prin exploatarea sinergiilor dintre reteaua proprie de comunicatii electronice si retelele ce formeaza obiectul Contractelor.”, se arată într-un raport semnat de Serghei Bulgac, directorul general al RCS&RDS.

Vezi  și

Scrisoare deschisă către Ludovic Orban: I se cere decapitarea omului de-abia instalat în funcție

Proiectul a fost adoptat- Cine sunt cei care vor primi bani în plus pe langă pensie

EXCLUSIV Cazul Caracal, rezolvat pe repede-înainte?! Altfel, Dincă ar trebui repus în libertate în ianuari

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare