sursa foto:  romaniatv.net

Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Ar putea fi un adevărat cutremur pe scena politică! Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar putea fi eliberat.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, 2 octombrie, să anuleze Hotărârea Colegiului de conducere a ÎCCJ nr. 2 din 3 ianuarie 2019 – aprobarea compunerii completelor de 5 judecători pentru anul 2019. Decizia a fost luată într-un proces deschis de Camelia Bogdan împotriva CSM. Decizia CAB nu este executorie şi nici definitivă, sentinţa finală urmând să fie dată de ÎCCJ, scrie Știripesurse.ro.

Vezi AICI minuta deciziei CAB!

În cazul în care ÎCCJ menţine decizia CAB, toate deciziile completurilor de 5 judecători din 2019, inclusiv condamnările definitive, vor putea fi anulate. Printre deciziile vizate se află şi condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, dispusă de un complet de 5 judecători de la ÎCCJ în data de 27 mai 2019.

Potrivit art. 426 din Codul de procedură penală, nelegala compunere a completului de judecată este una dintre situaţiile care justifică depunerea contestaţiei în anulare împotriva unei sentinţe definitive. Rezultatul este nulitatea absolută a hotărârii judecătoreşti. Contestaţia poate fi depusă în termen de 30 de zile de la comunicarea motivării hotărârii, lucru care în cazul lui Dragnea nu s-a întâmplat încă. Astfel, fostul lider PSD s-ar putea afla încă în termenul legal la momentul viitoarei hotărâri definitive a ÎCCJ în procesul Camelia Bogdan vs. CSM. Nu este exclusă însă nici acordarea unor termene îndepărtate la ÎCCJ, astfel încât horărârea definitivă, chiar dacă ar menţine anularea completurilor de 5, să nu-l mai găsească pe Liviu Dragnea în termenul legal de depunere a contestaţiei în anulare.

În aceeaşi situaţie se află şi alte persoane condamnate în 2019, pentru care s-ar relua procesele în faza de apel. Pe de altă parte, dacă decizia privind anularea completurilor de 5 judecători din 2019 rămâne definitivă, şi procurorii vor putea depune contestaţii în anulare împotriva achitărilor din acest an (Tăriceanu, Greblă ş.a.).

Vezi și EXCLUSIV Viața copiilor, pusă în pericol! Protecția Consumatorilor acuză Poliția: ‘Nu am primit niciun feed-back’

Mare atenție! Ce se întâmplă cu contractele de leasing

Atenție! Riscați amenzi uriașe dacă nu respectați asta

content-image

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare