sursa foto:  profit.ro

Dan Barna, ieșire în forță: ‘România în momentul de față este într-o situație de război cu această pandemie, sunt decizii care se iau în funcție de evoluția situației’

Vicepremierul Dan Barna, a transmis, că responsabilitatea pentru situaţia de la Spitalul Foişor revine celor care au organizat evacuarea pacienţilor. El a completat că decizia de evacuare a spitalului pentru a-l transforma într-unul care se ocupă de tratarea pacienţilor cu COVID-19 a fost „corectă tehnic, necesară”, permiţând salvarea vieţii unor pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

„România în momentul de faţă este într-o situaţie de război cu această pandemie, sunt decizii care se iau în funcţie de evoluţia situaţiei. În momentul în care a crescut foarte mult în ziua respectivă şi în ziua anterioară numărul de persoane care aveau nevoie de suport de tip ATI, de oxigen, s-a luat această decizie necesară.

Marea majoritate a specialiştilor confirmă că era o decizie tehnic corectă de adaptare a încă unui spital pentru ceea ce înseamnă asistenţă de tip COVID şi evacuarea acelui spital. Cum s-a întâmplat acest lucru nu a fost, evident, cea mai inspirată modalitate.

Sunt multe lucruri acolo care nu au funcţionat aşa cum trebuie, de la faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranţă între pacienţii care erau evacuaţi cu salvări sau cu automobilele aparţinătorilor şi oamenii care se strânseseră şi presă. Nu a fost în regulă, din punctul meu de vedere, şi sper să nu mai văd astfel de imagini. Situaţia în care un om pe targă, o persoană operată să se trezească cu microfoane şi camere şi cu oameni alături de dânsul e o situaţie pe care o analizăm în zilele următoare”, a explicat vicepremierul, notează agerpres.ro

Citește și: Vlad Voiculescu este de neînlocuit pentru Coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR! Rămâne șef la Sănătate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare