sursa foto:  zdbc.ro

De ce nu a fost solicitată intervenția unui lunetist pentru anihilarea criminalului de la Onești: ‘Geamul era murdar și în față erau coroanele unor copaci’

Inițial polițiștii care au organizat misiunea de salvare eșuată de la Onești au anunțat că ar fi fost riscantă folosirea unui lunetist, dar adevărul este că Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Bacău, care a intervenit la fața locului, nici măcar nu are în componență lunetiști.

 

La o zi după ce Gheorghe Moroșan a sechestrat și ucis doi oameni după ce, timp de cinci ore, polițiștii nu au făcut altceva decât să se roage de el să le dea drumul, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au organizat o conferință de presă, la care a participat inclusiv șeful Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul IGPR, comisarul șef Alexandru Scurtu,

Ofițerul venit de la București a explicat, printre altele, de ce nu s-a folosit, în timp util, un lunetist care să-l anihileze pe ucigaș înainte să comită dubla crimă.

Scurtu a explicat că distanța era prea scurtă și ar fi fost periculos pentru locatarii blocului să se utilizeze armament de calibru mare. În același timp, Scurtu a spus că geamul era murdar și mai mult, în față erau coroanele unor copaci, care ar fi făcut imposibilă o ochire eficientă.

Singura problemă pe care comisarul șef Scurtu nu a luat-o în considerare este că SAS Bacău nu are, în componență, lunetiști. De altfel, nicio altă structură de intervenție rapidă a Poliției nu are lunetiști, cu excepția SIAS care are sediul la București.

 

Ucigașul, împușcat cu gloanțe de cauciuc

 

De altfel, pregătirea și dotarea unui lunetist este una foarte complexă. Înainte să tragă, se calculează cu două aparate speciale, distanța și viteza de deplasare a țintei, viteza vântului, luminozitatea, presiunea atmosferică și altele. Ulterior, datele măsurate sunt introduse într-un laptop special, care calculează niște cote în funcție de care este reglată luneta. Și abia atunci polițistul poate, în sfârșit, să ochească și să apese pe trăgaci.

Ca urmare, indiferent de cât de mare era distanța până la țintă și indiferent cât de curate erau geamurile, oricum nu exista un lunetist care să tragă și să salveze viețile celor doi nevinovați care își așteptau moartea cu mâinile legate la spate.

Și asta, pentru că, până la urmă, într-un acces de furie, Gheoghe Moroșan și-a hăcuit victimele. Ulterior, acesta a fost imobilizat și împușcat cu gloanțe de cauciuc, Cu toate că anchetatorii au anunțat că s-a tras și cu o pușcă cu pompă, care trage cu alice, medicii nu au raportat că ucigașul ar fi fost atins, conform Gândul.ro.

 

Citește și:

Florin Cîțu anunță schimbări radicale: ‘Venim cu o lege a salarizării nouă. Nu cred că mai găsești salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem’

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare