sursa foto:  revista22.ro

De teama coronavirusulu! Se analizează libera circulație a cetățenilor europeni

Libera circulație a cetățenilor europeni în Spațiul Schengen nu este afectată de epidemia de coronavirus, au anunțat reprezentanții Comisiei Europene. Cu toate acestea, o eventuală suspendare a acordului Schengen nu este exclusă.

Cu toate acestea, o eventuală suspendare a acordului Schengen nu este exclusă, Comisia lucrând în această perioadă la mai multe scenarii pe care le va avea în vedere în perioada următoare, în funcție de evoluția răspândirii virusului mortal în Europa, a anunțat Janez Lenarcic, comisar european pentru Gestionarea crizelor.

Despre efectele economice ale epidemiei de coronavirus asupra statelor din Uniunea Europeană, reprezentanții Comisiei au arătat că totul depinde de cât va dura această criză.

De teama coronavirusului, Austria a blocat timp de mai multe ore un tren care venea din Italia. Semnalul de alarmă la graniţa Austriei cu Italia s-a dat când două femei din Germania, aflate în trenul mergea de la Veneţia la Munchen, au fost suspectate că ar fi infectate cu coronavirus.

După trei ore în care calea ferată a fost blocată, trenurile provenite din Italia au putut circula din nou.

În prezent, spațiul Schengen fără controale la frontierele interne cuprinde 26 de țări (22 de state membre ale Uniunii Europene și 4 state asociate), care aplică acquis-ul Schengen în integralitate potrivit antena3.ro.

Vezi și:EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare