Răsturnare de situație! De ce nu pot fi eliminate pensiile speciale ale magistraților

După ce decizia de a interzice pensiile speciale a stârnit mari controverse, judecătorul Cristi Danileț face anunuțul :  ”există o decizie a Curții Constituționale încă din perioada 2009 sau 2010, prin care s-a stabilit în mod nediscutabil faptul că nu pot fi eliminate pensiile speciale sau mai exact pensiile de serviciu pentru magistrați și militari. Peste decizia aceasta a Curții nu se poate trece nici cu vreo Hotărâre de Guvern, nici cu vreo lege a Parlamentului”.

Potrivit flux24.ro, Cristi Danileț a declarat că ”magistrații nu au voie să îndeplinească nici o altă funcție publică sau privată decât cele didactice în învățământul superior. În plus, li se cere ca 25 de ani să aibă o profesie, dând dovadă tot timpul de integritate. Tocmai datorită importanței poziției sociale a magistraților și a restricțiilor pe care ei le au în viața cotidiană, s-a introdus acest beneficiu al pensiilor speciale, care înseamnă o remunerare a magistratului la pensionare cu 85% din ultimul venit lunar. O astfel de normă este întâlnită și în alte țări europene”.

Cristi Danileț dă exemplul personal: ”Eu de exemplu ca magistrat în România primesc în momentul de față un salariu de 13.000 de lei. Automat, pensia se va calcula la acest venit, fără nici un fel de bonus la acest venit”.

Vezi și :

EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

EXCLUSIV Dumitru Coarnă îi vinde pontul cel mare lui Marcel Vela! Doi șefi din Poliție ce ar trebui executați

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare