sursa foto:  ziarelive.ro

Decizia Guvernului, publicată în Monitorul Oficial! Schimbare radicală de la 1 ianuarie 2019 – Toți angajații din România beneficiază de asta

Decizia Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial! Schimbare radicală de la 1 ianuarie 2019. Sute de mii de angajați sunt vizați.

Potrivit Hotărârii nr. 714/2018, diurna pe care o pot acorda angajatorii privați, fără a datora taxe la stat, se va majora începând cu luna ianuarie a anului 2019.

Angajatorii, fie că vorbim de cei din mediul privat, fie de cei din sectorul public, pot da diurnă salariaților, fără să datoreze impozit și contribuții sociale, doar în anumite limite legale.

Cum, potrivit HG nr. 714/2018, diurna zilnică ce se acordă bugetarilor se majorează de la 17 la 20 de lei, aceasta se mărește și pentru cei din sectorul privat.

Astfel, angajatorul privat va putea acorda o diurnă de 50 de lei, aceasta majorându-se de la 42,5 cât e în prezent. Potrivit Codului Fiscal, cuantumul netaxabil al diurnei de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru bugetari.

Vezi și Detaliu mai puţin ştiut! Cu ce se ocupă fratele lui Rareş Bogdan

EXCLUSIV! Renaște un celebru brand românesc, de a cărui „îngropare” ar fi profitat firme apropiate lui Dragnea! Zeci de unități apar pe piața locală

Bugetarii au un nou beneficiu de la 1 ianuarie-Ce a decis Guvernul condus de Viorica Dăncilă

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare