Decizie fără precedent luată de autorităţi: De ce GRATUITATE vor beneficia persoanele cu handicap

Autorităţile au luat o decizie fără precedent. Sunt vizaţi mai mulţi români care au probleme. Este vorba despre o lege care nu a mai existat până acum. Persoanele cu handicap fizic, respectiv cu dizabilități motorii vor beneficia de transport gratuit în regim taxi.

PMB: a fost aprobat proiectul pilot pentru acordarea de servicii de transport gratuit persoanelor cu dizabilitati

DGASMB va implementa proiectul in comun cu Asociatia RE-Start Cauza Buna

Consilierii generali ai Municipiului București au aprobat astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, proiectul pilot “ABILITAXI – Servicii de transport gratuit dedicate persoanelor cu dizabilități”. În acest scop, PMB, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, se asociaza cu Asociatia RE-Start Cauza Buna in vederea implementarii in comun a proiectului.

Primarul General, Gabriela Firea: “Programul-pilot aprobat astazi va sta la baza organizării acestui serviciu de transport, care va duce la o crestere a implicarii persoanelor de dizabilitati in cadrul comunitatii, precum și la o îmbunătățire considerabilă a accesibilității în București.”

ABILITAXI va asigura transport gratuit, cu patru maşini speciale, celor care folosesc scaune rulante în Bucuresti: DGASMB va pune la dispozitie, conform contractului, o masina, iar asociatia alte trei masini. Accesul la acest serviciu urmeaza sa se faca prin programare, printr-un dispecerat care va funcționa în cadrul DGASMB.

In total, valoarea proiectului se ridica la cca 150.000 de euro.

Conform Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, la sfarsitul anului 2017 in Bucuresti erau aproape 63.000 de persoane cu dizabiliati. Programul va contribui si la cresterea numarului de salariati si intreprinzatori din randul persoanelor cu dizabilitati.

Informatii suplimentare

Primaria Capitalei are in derulare mai multe proiecte de acordare a unor ajutoare financiare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati. Astfel, incepand de anul trecut, municipalitatea acorda un ajutor financiar in valoare de 1.000 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in Capitala, precum si un stimulent pentru integrarea sociala a persoanelor adulte cu handicap in valoare de 500 de lei/lunar, cu domiciliul sau resedinta pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucuresti.

Vezi și Și-a bătut joc de DIICOT! Din ce a făcut bani temutul interlop care a fugit de sub nasul oamenilor legii

Lovitură pentru românii cu panouri solare acasă: Ce amendament au pregătit aleșii

EXCLUSIV! Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: „Ați făcut tot posibilul sa fie arestați medici și să distrugeți transplantul în România!”. Reacția de-a dreptul uimitoare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare