sursa foto:  Facebook

Denise Rifai sare în apărarea lui Mugur Isărescu: ‘Al cui este oare derapajul?’

Denise Rifai îi ia apărarea guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, după ce o altă jurnalistă, Elena Deacu, l-a acuzat că a cerut o excepție Parlamentului de la legea care interzice cumul pensiei cu salariul și care i-ar interzice să mai lucreze la stat după vârsta de 70 de ani, Isărescu împlinind 72 de ani în august.

Rifai o acuză pe jurnalista respectivă că, de fapt, ea derapează și că Isărescu nu a cerut așa ceva în documentul transmis Parlamentului.

„Tot citesc si parca Nu imi vine a crede. Cum adica “derapaj” al Guvernatorului. O sa citez acum exact sursa “Excepția pe care a cerut-o Parlamentului de la legea care interzice cumul pensiei cu salariul, care de facto i-ar interzice să mai lucreze la stat după vârsta de 70 de ani (guvernatorul împlinind 72 de ani în august), este ultimul derapaj dintr-o serie lungă”, ca sa mentionez in clar insiruirea de cuvinte, asezata cu “maiestrie” de aceasta tanara domnisoara jurnalist.
Acum. 🙂 Stau si ma intreb …. 🙂 🙂 🙂 . Al cui oare este oare derapajul, caci distinsa tanara domnisoara jurnalist, care iata ne aduce un adevarat bilant negativ si dezastruos al mandatului guvernatorului, pare ca a derapat serios de la documentul transmis de BNR!
O sa fac mai jos un rezumat simplu al documentului integral pe care l-a transmis Banca Centrala:
1. Prin efectul legii cumul pensie-salariu, ar rezulta ca daca ai 70 de ani, nu mai poti fi angajat la stat, chiar si daca numirea e facuta de Parlament. Prin acest amendament, se introduc deci, in mod indirect, alte criterii de limitare pentru mandatul membrilor din CA BNR, in afara celor prevazute in legea de functionare a BNR si astfel se incalca independenta BNR asa cum e ea descrisa si prevazuta in tratatul de aderare.
In consecinta, legea risca sa fie si neconstitutionala si sa ne trezim si cu procedura de infringment, deschisa Romaniei de Comisia Europeana.
2. In niciun rand macar, nu apare precizat nimic din tot ce ar putea viza mandatul Guvernatorului sau simplul cumul de pensie-salariu. Inca o data, ca sa fiu si mai clara : BNR NU A CERUT EXCEPTII PE CUMULUL PENSIE /SALARIU!!!!!
Cel putin, nu in acest document transmis Parlamentului. :)))))))))))
In concluzie, eu nu pot sa pricep CE anume a citit dra jurnalist si UNDE in textul trimis de BNR, Parlamentului Romaniei, a regasit distinsa domnisoara toaaate aceste informatii atat de alarmant semnalate! 🙂
Asa cum, stau si ma intreb 😀😀😀, de unde atata nerv si aplomb in analiza facuta mandatului guvernatorului. Si nu pot sa nu ma intreb ( cata vreme un text banal capata, am Vazut deja, o cu totul alta interpretare, cine o fi ajutat la redactarea acestui atat de interesant material). 😀😀😀 Cine si mai ales DE CE???!
Si iar stau si ma intreb. 😃😃😃😃
Doamne, de ce oare in statele civilizate, toti oamenii importanti din functii cheie ale statelor respective, de la magistrati la presedinti chiar, au o medie de varsta mult peste 50 de ani, caci se presupune ca abia de atunci incolo pot privi cu echilibru si intelepciune si pot lua decizii corecte, iar la noi in stat, in absolut toate pozitiile cheie ( de la magistrati la politisti si ofiteri, media de pensionare este exact invers, in jurul pragului de 50 de ani; ba chiar, noi, in statul roman le cream conditii si ii supraplatim ca sa i indulcim sa se pensioneze si sa scapam de ei ).
Sa ma mai intreb deci cum ajung si unii jurnalisti, pe care nu mi-i aduc aminte sa-i fii vazut macar o data in vreun mediu/conferinta economica cu profil precis, cum ar fi politica monetara, sa emita astfel de analize cu asa mare siguranta si certitudini???! 😀😀😀😀😀
Doamne fereste! 😀😅🙏🏻”, este mesajul lui Rifai.

Vezi și SURSE Informații din interiorul Poliției Române! Ce se întâmplă cu cazul Arad: ‘Toate structurile sunt angrenate’

Se confirmă sursele Bugetul.ro. Bărbatul cu crosa de golf și blonda cu maceta, reținuți în timp-record!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare