sursa foto:  ziarulunirea.ro

Derapaj grosolan al lui Sorin Ovidiu Vîntu! I-a jignit pe românii care l-au criticat pe Andrei Marga, după afirmațiile făcute în plină invazie a lui Putin în Ucraina

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu i-a jignit pe românii care l-au criticat pe Andrei Marga, fost ministru de Externe și al Educației, după declarațiile făcute de acesta în privința Ucrainei, în plină invazie rusă.

Într-o filmare publicată de pe Facebook, SOV le-a transmis românilor care se plâng de facturile umflate că n-au voie să se plângă, pentru că „prostul n-are voie să se plângă”, afirmând, anterior, că guvernanții au impresia că au de-a face cu o nație tâmpită.

Apoi, referindu-se la afirmațiile făcute de Andrei Marga, în plină invazie rusă în Ucraina, Vîntu le-a spus celor care l-au criticat pe fostul ministru că au reacționat exact „atât de deștept” cât îi cred guvernanții.

Toate oficialitățile statului, politicieni de la partide politice aflate în actul de guvernare, parlamentari, guvernanți, președinte, toți ăștia la un loc au impresia că au de-a face cu o nație tâmpită. Au dreptate, n-au dreptate, n-am de unde să știu.

(…) Oare au dreptate să te considere cretină, bă, nație? Deci, banii, facturile umflate, suma enormă pe care o încasează statul este urmare a prostiei voastre. Punct. Să nu vă plângeți! Prostul n-are voie să se plângă. Tace și înghite.

(…) Dragii mei, venim la Marga, domnul profesor Marga care a avut neobrăzarea cumplită să afirme, printre altele, că o parte din pământurile Ucrainei sunt pământuri românești. Nesimțitul, cum a fost posibil să facă o asemenea afirmație? E firesc ca toți patrioții români să-i sară în cap. Toți i-au sărit în cap. Au tăvălit cu el pe jos, l-au făcut în toate felurile. Cum să-și permită să spună că avem pământuri românești sub ocupație ucraineană, pământuri luate de ruși și deținute, în mod nelegitim, de ucraineni. A meritat să fie tăvălit. Te felicit, generație! Ai reacționat super deștept, exact atât de deștept cât te cred guvernanții”, a fost mesajul revoltător al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Vezi și Și totuși, de ce nu a protestat Andrei Marga împotriva Ucrainei ‘în 97 și o face acum, în plină invazie a lui Putin – Opinie

Ce a declarat Andrei Marga

Suntem aici într-o situație absolut specială. S-o spun direct, cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, Romaniei – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări, ne cramponăm, asta este, va fi conflict”, a spus Marga, printre altele, la un târg de carte organizat la Alba Iulia.

O declarație asemănătoare a fost făcută de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la 21 februarie 2022, înainte de a ordona invadarea Ucrainei.

Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917. (…) Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei”, a afirmat Putin.

Vezi și Istoricul Marius Oprea, despre Sorin Ovidiu Vîntu: ‘E greu să fii trompeta Moscovei, acolo unde spectatorii aruncă cu ouă’

În luna aprilie, istoricul Marius Oprea l-a numit pe Vîntu „trompeta Moscovei”

În luna aprilie, istoricul Marius Oprea a afirmat că Sorin Ovidiu Vîntu este „putinist convins”.

<<Vîntu nu se lasă şi vine cu teoriile lui, care ţin, unele, de nautra patologicului, atunci cînd spune pe pagina sa de facebook că preşedintele Ucrainei este marioneta Statelor Unite. „Generaţie, după cum ai văzut, imbecilul ăla de Zelenski a început să dea ordine peste tot prin lume, prin Europa, să dea şuturi în … preşedintelui Germaniei. Tipul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, a înnebunit”>>, a scris Oprea, într-un editorial publicat pe Mediafax.

Marius Oprea a spus despre Vîntu că „e greu să fii trompeta Moscovei, acolo unde spectatorii aruncă cu ouă în orchestra care-i interpretează acesteia partiturile”.

„Cum a ajuns Vîntu un fel de tribună a Kremlinunlui în România? Speră să fie băgat cîndva în seamă de ţarul de la Moscova, să vadă cum ar pune el la punct finanţele Rusiei? Oricare i-ar fi resorturile, s-a trezit de fapt să acuze pe toată lumea. Spune de politicienii români că ”împing ţara înspre război”, cînd singura cale de a te opune unui maniac care merge înainte cu planul său de a înlătura din lume ”putregaiul occidental” e să te pregăteşti, să-l ajuţi pe cel ce luptă deja cu el, cu tot ce poţi – primind, de pildă, în ţară, sutele de mii de refugiaţi, femei şi copii, care fug din calea războiului. Oricum, să ajungi din fost condamnat penal pentru o escrocherie, cum a fost aceea cu FNI, un mare expert în geopolitică, e în sine o trambulină interesantă, pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Să ajungi un cunoscut activist pro-Kremlin, după ce-ai ieşit din închisoare, e o notă aparte şi pentru Kremlin, care se pare că nu mai are prea multe rezerve de cadre prin Romînia. E greu să fi tropeta Moscovei, acolo unde spectatorii aruncă cu ouă în ocrhestra care-i interpretează acesteia partiturile”, a precizat, la vremea respectivă, Marius Oprea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare