sursa foto:  bzv.ro

Descoperire: De ce consumul de alcool îți crește pofta de mâncare

Cercetătorii de la Institutul Francis Crick din Londra au reușit să explice de ce consumul de alcool crește pofta de mâncare. Oamenii de știință britanici au descoperit că alcoolul activează celulele creierului, în cazul șoarecilor, care dictează nevoia de a mânca, în același mod în care acționează foamea.

Descoperirea a fost publicată marți și poate contribui la înțelegerea mecanismului prin care consumul compulsiv de alcool duce de multe ori la tulburarea de mâncat compulsiv, relatează Reuters.

În urma experimentului s-a observat că șoarecii care au „petrecut” un „week-end alcoolic”, în care timp de trei zile au consumat o cantitate semnificativ mai mare de hrană în comparație cu rozătoarele care nu au băut.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul „Nature Communications” și demonstrează că unele componente majore din circuitele neuronale responsabile de hrănire sunt activate de alcool.

„Informațiile noastre sugerează că alcoolul nu numai că dezinhibează manifestarea comportamentală, ci și stimulează semnalele fundamentale ce reglează apetitul”, scrie conducătorul studiului Denis Burdakov, potrivit Agerpres.

Vezi și S-a făcut lumină! Cine duce casetele cu înregistrările lui Ghiță la România TV

Atac fără precedent la Traian Băsescu: „Câți oameni a putut să distrugă forma asta de viață!”

Denunț uimitor: șpagă de un MILION de euro pentru un procuror

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.