sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Detalii interesante! Imaginea care aruncă-n aer scandalul Kaufland Odorheiu Secuiesc

Detalii interesante despre situația de la Kaufland Odorheiu Secuiesc! Bugetul.ro a identificat și alte cazuri în care clienții s-au plâns că angajații hipermarketului nu stăpânesc limba română. De asemenea, Bugetul.ro a intrat în posesia unei imagini care dinamitează scandalul Kaufland Odorheiu Secuiesc.

A trecut fix o săptămână de la scandalul care a provocat o adevărată isterie pe rețelele de socializare. Un vlogger clujean s-a filmat în timp ce comanda o porție de mici de la Kaufland Odorheiu Secuiesc, iar, conform înregistrării difuzate publicului larg, acesta era refuzat fiindcă vorbea limba română, și nu maghiară.

Ulterior, oficialii Kaufland România au dezvăluit că tânărul a venit înainte de deschiderea oficială a grill-ului și că acesta a fost motivul pentru care nu a fost servit.

Vezi și Kaufland REACȚIONEAZĂ! Anunțul făcut de companie după ce un client a fost refuzat fiindcă vorbește românește

Cu toate acestea, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) s-au sesizat în baza filmării, astfel că, vinerea trecută, aceștia au efectuat un control la Kaufland Odorheiu Secuiesc.

Potrivit șefului regional ANPC Brașov, Sorin Susanu, inspectorii au  supravegheat o perioadă de timp activitatea grill-ului și au văzut cum un client român nu a putut să se înțeleagă cu vânzătoarea, fiindcă aceasta nu stăpânea limba română. În cele din urmă, angajații ANPC au intervenit și au sancționat hipermarketul, în conformitate cu legislația aflată în vigoare.

Sorin Susanu ne-a dezvăluit, în exclusivitate, că situația este mult mai gravă decât se prezintă în momentul de față și că, de-a lungul timpului, s-a confruntat cu zeci de astfel de cazuri, nu doar la Kaufland, ci la toate magazinele din zonă.

Vezi și INTERVIU Sorin Susanu, șef regional ANPC. Ce ASCUNDE, de fapt, scandalul Kaufland Odorheiu Secuiesc

„Unde găsesc tutun?”

Bugetul.ro a descoperit alte două cazuri în care clienții s-au plâns că angajații Kaufland Odorheiu Secuiesc nu stăpânesc sau nu vorbesc limba română.

Din cele aproape 200 de recenzii primite de către Kaufland Odorheiu Secuiesc pe Google, două ne-au atras în mod deosebit atenția.

Acestea au fost scrise în urmă cu un an, atunci când nimeni nu se gândea că va izbucni un adevărat scandal mediatic pe fondul limbii vorbite de angajații magazinului din Odorheiu Secuiesc.

Vezi și Scandalul Kaufland Odoheiu Secuiesc capătă proporții enorme! Cine s-ar fi dus la hipermarket AZI și ar fi fost TRATAT la fel

Un client reclamă că un angajat Kaufland Odorheiu Secuiesc nu a înțeles întrebarea „Unde găsesc tutun?”. Altul dezvălui că în hipermarket nu prea se vorbește limba română.

Imaginea care contrazice spusele Kaufland România

De altfel, șeful regional ANPC Brașov a declarat că hipermarketul a mai fost amendat și în anul 2015, pentru reclame și pliante realizate exclusiv în limba maghiară.

Kaufland România a negat însă, transmițând printr-un comunicat de presă că respectivul proces-verbal nu există. „Referitor la informația apăruta pe diverse canale media cu privire la o amendă acordată Kaufland Romania în anul 2015 pentru „reclame și pliante realizate exclusiv in limba maghiară”, menționăm ca această amendă nu există”, este mesajul oficialilor Kaufland.

Bugetul.ro a intrat în posesia unei imagini care întărește cele declarate de Sorin Susanu și contrazice spusele Kaufland România.

Le-am solicitat oficialilor Kaufland România o copie după Registrul Unic de Control al Kaufland Odorheiu Secuiesc, din luna decembrie a anului 2015 (n.r. – luna în care ar fi primit amenda de la ANPC), pentru a vedea cine are dreptate sau nu. Până acum, nu am primit niciun răspuns.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare