sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Precizări Kaufland.Scandalul Kaufland Odoheiu Secuiesc capătă proporții enorme! Cine s-ar fi dus la hipermarket AZI și ar fi fost TRATAT la fel

UPDATE! Kaufland România susține, într-un comunicat remis Bugetul.ro, că amenda din anul 2015 nu există.

„Cu privire la amenda aplicată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în cazul filmării de la Odorheiu Secuiesc din data de 31 august 2017, compania Kaufland România transmite următoarele precizări:

În cursul zilei de 1 septembrie 2017, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Miercurea Ciuc au realizat un control la unitatea Grill din cadrul magazinului Kaufland din Odorheiu Secuiesc, verificând termenele și condițiile de depozitare ale produselor și au adresat angajatelor unității întrebări legate de meniuri, procedura de servire, specificul preparatelor.

La finalul acestei vizite de lucru, din data de 01.09.2017, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Miercurea Ciuc au acordat o sancțiune în suma de 10.000 lei, conform procesului verbal nr. 0844623 din 01.09.2017. Procesul verbal specifică foarte clar faptul că amenda a fost dată în baza materialului video din data de 31.08.2017 care circulă pe internet și nu are la bază un alt incident similar petrecut în ziua vizitei A.N.P.C. la unitatea Grill Kaufland.

Referitor la informația apăruta pe diverse canale media cu privire la o amendă acordată Kaufland Romania în anul 2015 pentru „reclame și pliante realizate exclusiv in limba maghiară”, menționăm ca această amendă nu există”, spun oficialii Kaufland.

Scandalul Kaufland Odorheiu Secuiesc trece la alt nivel. După ce un client a fost refuzat de o angajată a cunoscutului hipermarket fiindcă vorbea românește, și nu maghiară, o altă persoană s-a dus, vineri, la Kaufland Odorheiu Secuiesc.

Dezvăluirea a fost făcută de comisarul-șef regional de la Protecția Consumatorului, Florin Susanu. Acesta e afirmat că un comisar de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a mers, vineri, la Odorheiu Secuiesc, unde a solicitat să fie servit în română, însă a fost tratat identic.

„Un comisar de la Protecția Consumatorului s-a dus în această dimineață la Odorheiu Secuiesc unde a solicitat în limba română să fie servit. Povestea s-a întâmplat identic! A fost refuzat!

Pentru că este vorba despre o practică, nu un accident, a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei”, a declarat Susanu, pentru newsbv.ro.

Sorin Susanu a mai spus că, în 2015, Kaufland Odorheiu Secuiesc a mai fost amendat cu 5.000 de lei, în 2015, pentru că toate reclamele şi pliantele erau realitate exclusiv în limba maghiară, lucru discriminatoriu pentru consumatorii români. Conform sursei citate, el a precizat că sunt foarte multe probleme în zonă din cauza discriminării românilor.

Cu toate acestea, Lucian Mîndruță susține că presa din Brașov minte și că inspectorii ANPC nu s-ar fi dus la Odorheiu Secuiesc să ia mici, ci că s-au autosesizat în baza filmulețului.

„Apropos de ANPC si de controlul de azi de la Kaufland Odorhei:

Kaufland spune ca inspectorii nu au venit sa ia mici si NU au fost refuzati, cum scrie presa din Brasov.

Au venit (autosesizati) in baza FILMULUI, au stat de vorba cu angajatele si au dat amenda pentru incidentul de ieri.

Dar cine mai are chef sa dea share sau creada alta varianta decata aia in care vrei sa-i crapi capul ungurului?”, scrie Mîndruță, pe Facebook.

Totuși, comisarul-șef al ANPC Brașov, Florin Susanu, a distribuit pe rețelele de socializare știrea scrisă de jurnaliștii de la Newsbv.ro, demonstrându-i astfel autenticitatea.

După cum se vede, cazul este învăluit într-un mister total. Oare cine are dreptate?

Vezi și Kaufland REACȚIONEAZĂ! Anunțul făcut de companie după ce un client a fost refuzat fiindcă vorbește românește

VIDEO/REVOLTĂTOR! Ce cunoscut hipermarket din România nu servește clienții care vorbesc ROMÂNEȘTE

Atenție, șomeri! Câți bani puteți primi de la stat și în ce condiții

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare